1 073 14

Лавров: Няма причина за нова Студена война

Русия няма да избере между Европа и Азия, заяви руският дипломат

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Малко вероятно е да започне нова Студена война, няма предпоставки за такава. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

В контраст с ерата на идеологически различия, сега Русия и САЩ имат общи принципи, които споделят в ООН и Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

„Тези принципи предвиждат демократично развитие на обществата“, подчерта руският дипломат.

По отношение предстоящите президентски избори в САЩ, Сергей Лавров заяви, че Кремъл е готов да работи с всеки един кандидат, който бъде избран по демократичен път.

„Който и да спечели, той ще бъде новият президент на САЩ. Ние ще сме готови да работим с него, като се надяваме този процес да е взаимен. Трябва да има взаимно договорени принципи, равенство. И двете страни трябва да вземат под внимание интересите на другия и да има взаимно уважение“, заяви Лавров.

Запитан дали Русия ще избере между Европа и Азия, руският външен министър заяви, че страната му няма да направи подобен избор, а ще се придържа към самостоятелен многовекторен курс на външната си политика.

Русия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • евала
  Отговор
  1 12:15  01.09.16
  ГОЛЯМ ДИПЛОМАТ! Не ги харесвам руснаците, но Лавров е голям

  Коментиран от #2

 • Капота
  Отговор
  2 12:40  01.09.16

  До коментар #1 от "евала":

  Аз съм на обратното мнение, руснаците са пичове а Лавров е спечено .л...о, аз не харесвам комунизма но знам че руснаците са пичове, Путин сащо е л...о, друг е въпроса че в сегашната политическа ситуация изглежда по-добър от убийците САЩ
 • Бай хой
  Отговор
  3 13:18  01.09.16
  Ами то в действителност половината Европа е Русия и от друга страна половината Азия е също Русия. Някои искат да включват и и изключват който им е удобен или не. Няма как да стане. Който не му харесват европейските народи прав му път. На който пък не му харесват азиатските и континента Азия не е заключен. Един от махалата се почувства наполеон и го прибраха в психиатрията. Сега едни "демократи" се чувстват "изключителна нация" - няма как да ги съберем в психиатрия, ще трябва друг вид лечение и май ще е по болезнено от електрошоковата терапия.
 • veso
  Отговор
  4 13:29  01.09.16
  Русия е примитивна и технологично изостанала държава ! Единственният начин да я забележат е като създава и поддържа тероризма в цял свят !!! Русия в злобата си към ЕС поддържа Асад , подкрепя терористи и бомбардира мирни сириици с цел да дестабилизира Европа с бежанци !!!

  Коментиран от #6, #8, #14


 • misli posle govori
  Отговор
  5 14:14  01.09.16
  цитат: "Тези принципи предвиждат демократично развитие на обществата“, подчерта руският дипломат. Смях, аз съм по професия учител и когато прочетох това горното .Кога ли е било това Русия и демокрация.Пропагандата винаги се е отдавала на руските управляващи,

  Коментиран от #13

 • Весо Весоооо
  Отговор
  6 14:24  01.09.16

  До коментар #4 от "veso":

  Прочете ли това, което си написал бе, образ? Първо - едни други хора имат огромен интерес Русия да не е в добри отношения с Европа, защото подобно сътрудничество ще създаде една огромна сила, ама то трябва сам да познаеш кои са тези хора от един път. Второ - със създаването на терористи и рушенето на държави също много си се объркал! Други са хората, други-и-и-и-и...
 • goni
  Отговор
  7 14:26  01.09.16
  До г-н мисли. Много се извинявам, ама вие какво разбирате под демокрация?! Възможно ли е според Вас Демокрацията да победи само в една страна на Земята и тя да я наложи на всички останали?!:) Всички прилики с нещо, което сте чели не само че са напълно случайни, но и са напълно неуместни!:)

  Коментиран от #9

 • Бай хой
  Отговор
  8 14:26  01.09.16

  До коментар #4 от "veso":

  Последно весо ли си или насо и ходил ли си скоро при кмета на Симитли?
 • Бай хой
  Отговор
  9 14:31  01.09.16

  До коментар #7 от "goni":

  Жони, още преди хиляди години е била войната между демократи и олигарси. Трябва да се чете историята за да не се повтори. Тогава демократите са победили но заради разбираеми причини не са се радвали на победата. Сега нещата изглеждат много по жестоки и изходът най вероятно ще е от ужасен по ужасен.
 • Кики
  Отговор
  10 17:34  01.09.16
  До Весо С този отвратителен коментар от американската ти глава, ако имах магическа пръчка, щях да направя така, че да се родиш през 1921 г. в Русия.
 • Кики
  Отговор
  11 18:06  01.09.16
  Лавров говори за взаимно уважение, но вътре в себе си е наясно, че от кръвния враг САЩ никога няма да получи това уважение.
 • гост
  Отговор
  12 00:37  02.09.16
  Опитва се да спазва добрия тон и се изразява дипломатично човека. Разбира се, че предпочита Тръмп да стане президент щото по ще могат да се разберат, с Хилърито няма как да стане тоя номер. В крайна сметка подчертава, че не искат война и ще се опитат да я избегнат, но няма да е на всяка цена, и особено ако трябва да се надупват на САЩ, затова ги приканва да слезнат малко на земята и да проявяват повече респект. Пък ония ако не се респектират ще им се случи случка.
 • кроко
  Отговор
  13 01:41  02.09.16

  До коментар #5 от "misli posle govori":

  Яаааа, ти си учител! Значи затова образованието ни е в такова плачевно състояние!
 • кроко
  Отговор
  14 01:42  02.09.16

  До коментар #4 от "veso":

  Аз на теб нали ти казах че ще има глоби, пердах и намаляне на надницата ако продължаваш да копи-пействаш все един и същи текст когато прочетеш думата Русия!

Напиши коментар:


Публикувай