Last news in Fakti

1 Септември, 2016 15:32 1 463 1

Венецуела пред невиждани протести

  • венецуела-
  • протест-
  • шествие-
  • опозиция-
  • николас мадуро-
  • референдум

Опозицията иска да свали от власт президента Мадуро

Венецуела пред невиждани протести - 1
Снимки АП/БТА

Лидерите на опозиционните сили във Венецуела призоваха поддръжниците си да се съберат днес в столицата, за протестен марш, който нарекоха "превземането на Каракас", пише Би Би Си.

Те искат да окажат натиск върху избирателните власти, които да позволят провеждането на референдум за свалянето на президента Николас Мадуро.

Страната е в дълбока икономическа криза, за която опозицията обвинява правителството, а от своя страна правителството обвинява опозицията, че се опитва да извърши преврат.

Президентът Мадуро заяви, че неговата администрация е добре подготвена: "Ако те идват с идеята за преврати, засади и политическо насилие, революционерите [правителството] ще им отговори по необичаен и поразителен начин."

Венецуела пред невиждани протести

Поддръжниците на Мадуро също не останаха безучастни и обявиха, че ще проведат контрапротест.

Хиляди допълнителни служители по сигурността ще бъдат разположени в Каракас, за да охраняват двете демонстрации.

Много магазини и фирми останаха затворени през целия ден от страх, че по време на протестите собствеността им може да пострада.

В навечерието на днешните шествия редица политици от опозицията са били задържани. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А ми да

    0 0 Отговор
    От къде на къде ще дружат с Русия. Я веднага - дермокрация!