1 162 1

Бавария разпределя бежанците

Нов закон за интеграция на търсещите убежище

Снимка АП/БТА
Снимка АП/БТА
Милена Трачева

Мигрантите в германската провинция Бавария, вече няма да могат да избират къде да живеят. Те ще бъдат уведомявани кой град ще стане техният нов дом, съобщава ДПА.

Новият закон за интеграцията се отнася за всеки, чиято молба за убежище е била одобрена в Бавария, но все още е зависим от условията за настаняване. Изключение правят единствено онези, които се обучават на ново работно място и работят най-малко 15 часа на седмица.

Едва след като ищците си намерят работа и могат да се издържат финансово, ще могат да се движат свободно. Целта е да се помогне на бежанците да се интегрират в германското общество. Властите искат да насърчат новопристигналите да научат немски език, а не да си създават малки затворени общности с други хора от тяхната родина.

"Новите мерки ще ни позволят да гарантираме, че мигрантите ще живеят с нас, а не покрай нас", обясни Емилия Мюлер, социален министър на Бавария. "Така ние можем да избегнем създаването на малки затворени общности, като в същото време насърчаваме интеграцията в провинцията".

Новото правило е част от закона за интеграцията, приет от федералното правителство в началото на август. 

Германия


Още по темата

 • Бавария забрани плътните воали

  Бавария забрани плътните воали

  Правителството на югоизточната германска провинция Бавария въведе забрана за носене на воали, покриващи изцяло лицето, на определени публични места, ...
  21.02.2017
  793
  6

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Манго
  Отговор
  1 17:35  01.09.16
  Няма да са малки затворени общности, а ще са бая големи! С времето успешно ще интегрират децата и внуците на местното население.

Напиши коментар:


Публикувай