Last news in Fakti

1 Септември, 2016 17:42 1 810 3

Турция пак извива ръцете на ЕС

  • ес-
  • турция-
  • споразумение-
  • визи-
  • бежанци-
  • мигранти

Анкара няма да прилага споразумението за реадмисия, ако ЕС не махне визите

Турция пак извива ръцете на ЕС - 1
Снимка Архив АП/БТА

Турция няма да прилага подписаното с ЕС споразумение за реадмисия, ако турските граждани не получат правото да пътуват безвизово в ЕС. Това заяви турският министър по европейските въпроси Йомер Челик по време на съвместна пресконференция с еврокомисаря по миграцията Димитрис Аврамопулос, който е на посещение в Анкара.

"Турция няма да прилага споразумението за реадмисия без либерализация на визите. Защо го казваме? За да сме сигурни, че ще си сътрудничим повече и ще решим тези проблеми", обяви турският министър.

Челик заяви още, че Турция е отдадена на споразумението, подписано в Брюксел през март и до момента е изпълнявала задълженията си по него.

Еврокомисар Аврамопулос на свой ред заяви, че има значителен напредък от турска страна по изискванията за безвизов режим, но въпреки това все още има ключови реформи, които трябва да бъдат приети.

Той заяви, че ЕС ще осигури подкрепа и помощ на Турция, за да изпълни последните детайли и изисквания, които ще отворят пътя ѝ към безвизово пътуване в Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нагъл резак

    1 0 Отговор
    Абе сеч бе, какво се разправят изобщо с тия нагли резаци.
  • 2 даркоман

    0 0 Отговор
    Хранят 2 000 000 бежанци на източната граница от най - малко година,а както знаем безплатен обяд няма.За да не се налага Европа да ги храни за напред в ЕС,те се опитват да се възползват от това.Дано не пуснат турците безвизово в ЕС.Както и да погледнеш все е зле,и имигранти ,и турци без визово.
  • 3 No fes

    0 0 Отговор
    Никави резаци в Европа.Да си сменят религията и тогава визи.
Новини по държави: