Last news in Fakti

2 Септември, 2016 08:44 1 690 0

Шулц: Турция трябва да изпълни всички критерии

  • мартин шулц-
  • еп-
  • турция

Той говори след срещата с Реджеп Ердоган

„Европейският парламент настоява за спазването на всички условия за сваляне на визвоя режим за Турция.“ Това бе заявено от председателя на ЕП Мартин Шулц, цитиран от „Евронюс“.

Шулц говори след среща с турския президент Реджеп Ердоган. Анкара очаква сваляне на визовия режим до октомври. Това е основно условие за поддържането на споразумението за ограничаване на бежанската вълна между ЕС и Турция.

„ЕП настоява за изпълнение на всички критерии. В това число влиза и реформата на законите за антитероризъм. Искам да се разбере, че цялата процедура е все още отворена. И двете страни все още могат да се приближат една към друга“, заяви Шулц.

Шулц беше първият европейски лидер, посетил Анкара след опита за преврат от 15-ти юли. Той изрази притеснение относно масовите арести в страната след метежа.

„Бяхме озадачени от това, че турските власти успяха да арестуват толкова много хора за 48 часа. Сега получихме по-разбираемо обяснение. Продължаваме да работим“, заяви Шулц.

Анкара все пак отново заяви, че няма да променя своите антитерористични закони.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: