4 732 4

Режат Ислямска държава от Турция

Групировката губи контрол над граничните зони

Росен Стойчев

Групировката Ислямска държава е на път да загуби достъп до сирийските граници с Турция. Това бе обявено от представител на Пентагона, цитиран „Аруц Шева“.

Според говорителя капитан Джеф Дейвис, към момента силите на ДАЕШ контролират само 25 км. от границата с Турция.

„Това е единствената гранична зона, в която Ислямска държава и свободна връзка с външния свят. Тя е на път да бъде затворена. Постигането на тази цел е много близо“, заяви Дейвис.

В момента Ислямска държава губи наземни локации, заради офанзивата на Турция в Сирия. Анкара действа със сирийски бунтовнически групи. Те са подкрепяни и от оглавяваната от САЩ коалиция.  

Сирия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пампоров
  Отговор
  1 14:24  02.09.16
  Ислямска държава ако не лапа турски и американски пари ще рухне за 3 дена
 • Хасан
  Отговор
  2 15:12  02.09.16
  Пампорово:Турците що да им дават пари?? Ислямска държава си е Европейски и Американски проект..Европейци що пускат терористи там??Турция ги връща Европа ги пуска..
 • наблюдател
  Отговор
  3 23:55  02.09.16
  Ердоган въртеше търговия с петрол с ИДИЛ. Когато дойдоха руснаците далаверата секна и остана само да се разправят с кюрдите.За това са там фесовете не за нещо друго.Страх ги е от кюрдска държава която ще заеме и част от тяхната сегашна територия.
 • ИСТОРИК
  Отговор
  4 11:10  03.09.16
  БРАВО НА ТУРЦИЯ !!! САМО ТАКА МАЧКАЙ БРАДЯСАЛИТЕ И КЮРДСКИТЕ ЦИГАНИ !!! ВСЯКА АРМИЯ В СВЕТА СЕ СТРАХУВА ДА НАВЛЕЗЕ СУХОПЪТНО В СИРИЯ ! ТОВА НЕ ВАЖИ ЗА ТУРСКАТА АРМИЯ !!! ПО -ДОБРЕ ФЕС НО СЪС СИЛНА АРМИЯ И УВАЖАВАНА ДЪРЖАВА ОТКОЛКОТО ЦЪРВУЛ БЕЗ НИЩО !!!!!

Напиши коментар:


Публикувай