Last news in Fakti

2 Септември, 2016 18:05 1 799 1

Източници: Погребват Ислам Каримов в събота

  • ислам каримов-
  • узбекистан-
  • погребение-
  • роден град

Узбекистан продължава да мълчи

Източници: Погребват Ислам Каримов в събота - 1
Снимка АП/БТА

Президентът на Узбекистан Ислам Каримов ще бъде погребан в събота в родния му град. Това съобщиха източници от Киргизстан и Афганистан, цитирани от АП.

Смъртта на Каримов започна да се потвърждава от различни информационни източници от цял свят, след пет дни на противоречиви съобщения.

Афганистански официален представител е заявил пред АП, че афганистанският президент Ашраф Гани ще присъства на утрешното погребението. Киргизстански дипломат също е заявил пред АП, че премиерът на страната е бил поканен на траурната церемония.

Узбекистан обаче продължава да мълчи за смъртта на Каримов.

След няколко дни на мълчание, правителството в петък публикува изявление, в което обяви: "Скъпи сънародници, със скръб в сърцата ние ви информираме, че здравето на нашия президент рязко се влоши през последните 24 часа, и според лекарите е критично."

Това съобщение, обаче не дава ясен сигнал, че Каримов е мъртъв. Като че ли властите в страната се опитват да печелят време, тъй като първият и единствен президент на страната няма ясен наследник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ооо

    0 0 Отговор
    ще погребат жив ,защото мислили че е умрял - късмет. В тяхната религия 50% брак, доктор не може да каже и дума ,да не говорим да пипне --грях..затова ги погребват живи..