990 2

12-годишен стана студент в Бръшляновата лига

Джеръми е най-младият студент в университета Корнел

Снимки АП/БТА
Снимки АП/БТА
Милена Трачева

Когато бил на две Джереми Шулер четял книги на английски и корейски. На шест, той се учил да смята. Сега, когато е във възраст, в която повечето деца посещават средното училище - 12-годишното момче е първокурсник в университета Корнел. Той е най-младият студент в учебно заведение от Бръшляновата лига, пише в. "Гардиън".

Джеръми е бил обучаван у дома в Гранд Прери, Тексас, от родителите му, които са космически инженери.

Резултатите на детето от САТ тестовете и входният тест по математика и наука били изумителни, но решението да бъде приет в елитния университет било взето, след като родителите му се преместили в Итака. Бащата на Джереми - Анди Шулер бил прехвърлен от работното си място в Тексас на друга позиция в северната част на щата Ню Йорк.

"Искахме да се уверим, че той ще расте в хубава, безопасна среда", обяснява деканът на департамента по инженерство в Корнел Ланс Колинс.

Родителите му разказват, че бил обсебен от идеята за букви и цифри, когато бил едва тримесечно бебе, когато станал на 15 месеца вече знаел азбуката, а малко преди да навърши 2 годинки четял книги на английски и корейски.

Джеръми вече посещава лекции в университета и казва, че е свикнал с обстановката. Момчето не се затруднява с курсовете, които е записал в момента. Той мечтае за кариера в академичните среди затова е фокусирал вниманието си изцяло върху книгите и учебниците.

САЩ


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ИВАН Дто
  Отговор
  1 22:53  02.09.16
  Супер- сега ще пуснат чорапи, сокчета, ключодържатели, дамски превръзки, автомобилни гуми и анимационен сериал с неговото име! Отсега чакам американската пропаганда да ангажира MARVEL с проекта! Вече проверявам дали няма такъв торент!
 • гост
  Отговор
  2 08:09  03.09.16
  Болни родителски амбиции обикновено. Имах подобен съученик. Докато децата играеха той четеше енциклопедии. На 25 имаше 3 висши с пълно отличие + няколко езика. По това време вече си говореше сам. Понастоящем прекарва времето си при циганите на ротативките. Имах и колежка - пълна отличничка. Светът й се срина, когато преди 18 г. получи нервна криза от изкарана 4-ка. Бе доста а-социална. Иначе красива, млада жена, но извън ученето бе ниво никакво. Съществуваше, за да учи и се крепеше не на наученото, а на изкараните оценки и на одобрението на учителите. Не знам какво стана с нея после. Предполагам е изпаднала във вакуум след дипломирането, в реалният живот. За всяко нещо си има време. Петокласник - студент не е нормално и все някъде ще даде отражение развитието в повече. От друга страна понякога точно такива хора дърпат цивилизацията напред, уви обикновено за сметка на собственият си живот.

Напиши коментар:


Публикувай