Last news in Fakti

3 Септември, 2016 13:59 8 673 13

Топ 5 на изтребителите по света (Видео)

  • топ 5-
  • изтребители
Топ 5 на изтребителите по света (Видео) - 1

Предлагаме ви петте "най-горещи" изтребители в света, селектирани по следните параметри: скорост и маневреност, ниво на незабележимост (технологията "стелт"), разположените на борда оръжейни системи, разходите за производство и обслужване.

5. F / A-18E / F Super Hornet - Американски изтребител-бомбардировач и щурмови самолети.

4. Martin F-35 Lightning II - Американски изтребител-бомбардировач от пето поколение.

3. Су-35 - Многоцелеви руски суперманеврен изтребител с двигатели на вектора на тягата контрол.

2. Eurofighter Typhoon - Европейски многоцелеви четвърто поколение изтребител.

1. Martin F-22 Raptor - Американски многоцелеви изтребител от пето поколение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Де юре

    0 0 Отговор
    Ф18 Хорнет е многоцелеви изтребител. Щурмовак е А10, бомбардировач е примерно В52. И спрях да чета темата.

    Коментиран от #5

  • 2 Фронто

    0 1 Отговор
    Както във всичко итук мярката е пазарът.Какво купуват богатите!
  • 3 ВайВай

    0 1 Отговор
    На топ 101-во място са нашите бракми дето летците отказват да летят с тях след ремонта!
  • 4 Николай

    1 1 Отговор
    "Многоцелеви руски суперманеврен изтребител с двигатели на вектора на тягата контрол". Това директно от Гугъл преводач ли го извадихте? Когато човек не се интересува и не разбира от дадена тема, не би трябвало да пише по нея.

    Коментиран от #7

  • 5 Спиро

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Де юре":

    Всъщност, означението е F/A 18.
    Американците означават с "F" изтребителите си, а с "А" щурмови самолети. И да, Хорнет е проектиран точно като многоцелеви самолет - изтребител, щурмови, а и като тактически бомбардировач откакто се пускат "умни бомби" а не "бомбен килим" за разораване на нивите.
    Така че чети!

    Коментиран от #11

  • 6 коне

    1 1 Отговор
    В същност ПАК ФА/Т-50 - е най добрия самолет, и го няма тук ?! Су 35 е вече на 25-30 години технологии ))
  • 7 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Николай":

    Ти пък, журналистиката у нас отдавна е мъртва!
  • 8 Ник

    1 0 Отговор
    Аз не съм специалист в областта, но като изключим "стелт" системите, по всички останали показатели Грипен не отстъпва и даже ги бие.
    - Най- ниските експлоатационни разходи и средства за производство са Шведските. Може да носи всичко каквото носят и изброените. - Разликата е в количеството. Скоростта и далжината на полета, радарни системи и т.н. Грипен просто не отстъпва по нищо на изброените
  • 9 Тихо

    2 0 Отговор
    Не искам да обиждам авторката на статията, която очевидно я е превела с гугал транслейт по метода "копи-пейст", но толкова глупава, повърхностна и неточна статия не бях чел от години!
  • 10 Mercedes-Benz

    0 0 Отговор
    Превода е трепач!
  • 11 Де юре

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Спиро":

    Хайде да не се правим на умни! Ти чети как е представен Су-то и как Ф-ката. А и двата са многоцелеви изтребители. Значи автора прави разлика между двата, а то няма. И Ф18 нито е същински щурмовак, нито е бомбардировач в истинския смисъл на думата.

    Коментиран от #12

  • 12 Спиро

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Де юре":

    Не съм правил паралел между Су35 и F18 в предишното изказване.
    Просто отбелязах, че Хорнета в действителност е замислен като многоцелеви самолет, който да изпълнява почти всичко (до колкото е възможно разбира се) и то най-вече, след като е бил по поръчка на американският флот. Тоест, освен всичко останало, трябва да се излита и каца на самолетоносачи. Е, физиката си е физика и няма как B52 да го приземиш там.
    От СУ-то (без съмнение великолепен самолет) никой не иска да може да излита и каца на самолетоносач, така че това доста "развързва ръцете" на конструкторите. Така той е нещо като "лятна гума" за през лятото за разлика от Хорнет, от който са се опитали да направят "все сезонна гума". Той е много неща едновременно и в нищо най-добрия.
    Поздрави!

    Коментиран от #13

  • 13 Д'Мин

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Спиро":

    Ти не разбираш ли какво ти казвам? Аз ти пиша, че автора на статията представя Ф18,като щурмови и бомбардировач, а Су-то, като многоцелеви изтребители щом ги представя,така, значи ги смята за различни категории. А те са си многоцелеви изтребители и двата. Сега разбра ли? Знам че и двата изпълняват различни функции, заложено име в наименованието-мнгогоцелеви. Но и двата не сас ъщински щурмоваци или бомбардировачи. Кое не е правилно в твърдението ми?