2 541 1

Китайците пратиха 2 милиона души на почивка заради Г-20

Китайските власти са отпуснали 1.1 милиарда долара за почиващите

Снимка: БТА/ XINHUA
Снимка: БТА/ XINHUA
Денис Джамбазов

Два милиона китайци бяха изпратени на почивка заради срещата на икономическите гиганти от Г-20, съобщи IOL News.

Форумът, на който ще присъстват редица политически лидери, ще се проведе на 4-5 септември в източния китайски град Ханджоу.

Заради драконовските мерки и множеството затворени райони китайските власти са наредили на два милиона местни жители да отидат да релаксират. Били са им дадени туристически ваучери в общ размер на 1.1 милиарда долара.

Близо една трета от населението на града е напуснала домовете си в навечерието на срещата, посочиха местните власти.

За първи път срещата на Г-20 ще се проведе в Китай. Силите за сигурност са забранили и преминаването на коли. Икономическият форум ще е първият голям такъв – с участието на световния елит – след решението на Великобритания да напусне ЕС.

Китай


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • капиш
    Отговор
    1 00:38  04.09.16
    Това не го разбирам честно... Да затвориш цял град за жителите му, за да се съберели няколкостотин човека с охраната им? Че това щи ги събере в един луксозен хотел нейде по затънтени курорти бе? Това човечествно не е наред като управление честно. У нас е същото - за да минели геьове по улицата затварят движението? За да купонясва някой рок банда затварят цял квартал за движение, вместо да ги наритат на някой стадион? Неее, няма оправия. Прави са някои окултисти да твърдят, че СВЕТА Е ЛУД. Значи всички сме такива... Значи нормалните са останали в лудниците, останалите сме ненормалните... Но пък уважение за китайските власти. У нас просто биха ти наредили да те няма и една стотинка за боза няма да ти дадат... Браво на китайците - изпревариха ни с 2000 години. Помнете ми думата с морала на нашите политици и едрият буззинес елит още 2000 годинни няма да се оправим...ако я има и България де? Ванга казва, че щяло да я има, а дано! Значи ще е още дълго ада ....

Напиши коментар:


Публикувай