1 503 0

Разговорът между Меркел и Ердоган - кратък и хладен

Говорител: Срещата беше конструктивна

Разговорът между Меркел и Ердоган - кратък и хладен
Снимка: БТА/ AP
Христо Ангелов

Хладна среща между германския канцлер Ангела Меркел и турския президент Реджеп Ердоган. Така немски медии  коментират няколкоминутната среща на четири очи между двамата преди официалното откриване на срещата на Г-20 в Китай. 

"Канцлерът и турския президент говориха за германо-турските отношения, по-нататъшното реализиране на споразумението за бежанците между ЕС и Турция и за общата загриженост за продължаващата война в Сирия" е заявил говорителят на немското правителство. 

Срещата е преминала конструктивно. Това според дипломатическия език е малко над точката на замръзване, коментира  в." Билд". Според в. "Ди Велт" изявлението на говорителя остава отворен въпроса дали двамата са коментирали посещението на немски депутати в базата "Инджирлик". 

Списание "Шпигел" озаглави материала си за срещата "Hello again"  и припомня, че това е първата среща между Меркел и Ердоган след опита за преврат в Турция. Отношенията между Берлин и Анкара се обтегнаха след като Бундестагът прие резолюция за арменския геноцид, а турските власти отказаха достъп на немски депутати да посетят стационираните в базата "Инджирлик" войници на Бундесвера. 

Китай

Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай