887 0

Евакуация на летище в Лос Анджелис

Хаос, по време на полицейски арест, е довел до пробив в сигурността

Снимка АП/БТА
Снимка АП/БТА
Милена Трачева

Терминал на международното летище в Лос Анджелис е бил временно евакуиран, а 18 полета са били отменени, след като арест доведе до пробив в сигурността в неделя сутрин, пише АП.

Няколко пътници минали покрай зоната за сигурност, без да бъдат проверени, когато служители поискали от тях да се предвижат към Терминал 3. Причина за хаоса станал арест на шофьор на откраднато превозно средство, спряно извън сградата на летището, съобщиха от охраната.

Около 15 души са преминали през авариен изход и излезли на пистата. Полицията бързо върнала тези хора обратно в летището, а терминалът бил евакуиран като предпазна мярка.

Полицията е претърсила терминала с помощта на кучета, които да търсят поставени бомби. След като районът бил щателно претърсен и обявен за безопасен, около 2000 пътници са били подложени на повторна проверка, съобщават властите. 

Девет пристигащи и деветия заминаващи полети са били спрени.

При полицейската акция е бил арестуван 35-годишен мъж по подозрение за кражба на кола и притежание на наркотици. Той е идентифициран като Лари Маккени от Хумболт, Тексас. Четирима други, които са били в или в близост до колата са разпитани и освободени, съобщават от полицията.

Кметът на Лос Анджелис заяви, че последните събития, които изправиха на нокти цял свят, са причина за повишеното ниво на загриженост за безопасността на туристите.

САЩ


Напиши коментар:


Публикувай