Last news in Fakti

5 Септември, 2016 12:06 1 549 0

Евакуация на летище в Лос Анджелис

  • лос анджелис-
  • евакуация-
  • отменени полети-
  • сигурност-
  • пробив-
  • арест

Хаос, по време на полицейски арест, е довел до пробив в сигурността

Евакуация на летище в Лос Анджелис - 1
Снимка АП/БТА

Терминал на международното летище в Лос Анджелис е бил временно евакуиран, а 18 полета са били отменени, след като арест доведе до пробив в сигурността в неделя сутрин, пише АП.

Няколко пътници минали покрай зоната за сигурност, без да бъдат проверени, когато служители поискали от тях да се предвижат към Терминал 3. Причина за хаоса станал арест на шофьор на откраднато превозно средство, спряно извън сградата на летището, съобщиха от охраната.

Около 15 души са преминали през авариен изход и излезли на пистата. Полицията бързо върнала тези хора обратно в летището, а терминалът бил евакуиран като предпазна мярка.

Полицията е претърсила терминала с помощта на кучета, които да търсят поставени бомби. След като районът бил щателно претърсен и обявен за безопасен, около 2000 пътници са били подложени на повторна проверка, съобщават властите. 

Девет пристигащи и деветия заминаващи полети са били спрени.

При полицейската акция е бил арестуван 35-годишен мъж по подозрение за кражба на кола и притежание на наркотици. Той е идентифициран като Лари Маккени от Хумболт, Тексас. Четирима други, които са били в или в близост до колата са разпитани и освободени, съобщават от полицията.

Кметът на Лос Анджелис заяви, че последните събития, които изправиха на нокти цял свят, са причина за повишеното ниво на загриженост за безопасността на туристите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА