1 322 0

Сръбското правителство се държи все едно е създало ЕС

Бившият премиер на Хърватия коментира последните скандали

Снимка АП/БТА
Снимка АП/БТА
Милена Трачева

Сръбското правителство се държи така, сякаш е създало ЕС, а не сякаш е разпространявало ненавист и в извършвало военни престъпления през 90-те години в Хърватия. Това заяви на пресконференция  лидерът на Социалдемократическата партия (СДП)  и бивш премиер на Хърватия Зоран Миланович, цитиран от Jutarnji.hr.

Той говори за последния скандал около арестите на предполагаеми хърватски шпиони в Сърбия и за все нарастващото напрежение между Забгеб и Белград.

"От една страна отива в Ясеновац (най-големият концентрационен лагер в страната по време на Втората световна война – бел.ред.) и говори за  престъпленията на Независимата хърватска държава, а от друга слушам Вучич, който казва, че хърватите са терористи и убийци. Това е прекалено", каза Миланович.

Преди дни белградската прокуратура предяви обвинения срещу човек, задържан по подозрение в шпионаж, тъй като е и сръбски и хърватски гражданин.

В изявлението на обвинителите се отбелязва, че до 1990 г., заподозреният е живял и работил в Хърватия, а след това се е преместил да живее в Сърбия. Бе постановено мъжът да остане в ареста за срок от 30 дни.

Хърватия


Напиши коментар:


Публикувай