5 Септември, 2016 15:27 1 564 0

Провокацията на КНДР към Г-20

  • кндр-
  • китай-
  • г-20-
  • северна корея-
  • ракети-
  • изстреляни-
  • среден обсег

Северна Корея изстреля три ракети в Японско море

Провокацията на КНДР към Г-20 - 1
Снимка АП/БТА

Северна Корея изстреля три балистични ракети в крайбрежните води на източния си  бряг в понеделник, съобщи южнокорейската агенция Yonhap. 

Това е последната демонстрация на сила, която комунистическата страна показва. Тя идва около две седмици след изстреляната от подводница ракета.

Ракетите със среден обхват са били изстреляни в Японско море от района Хванчжу в 12:14 местно време. Те са прелетели около 1000 метра преди да паднат в морето, съобщават южнокорейски военни служители, цитирани от Си Ен Ен.

Една от ракетите е навлязла в идентификационната зона за противовъздушна отбрана на Япония. 

Макар на Северна Корея да ѝ е забранено да тества ядрени или балистични ракетни технологии, пред последните месеци се наблюдава серия от ракетни изпитания.

В изявление САЩ заяви, че "категорично осъжда" последните ракетни тестове, които дойдоха в изключително неудобен момент за единственият истински съюзник на Северна Корея - Китай, който в момента е домакин на среща на върха на Г-20 в Ханджоу. Това е първата среща на върха на световните икономически сили, която се провежда в Китай.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: