666 0

Сърбия и Унгария заздравяват отношенията си

Унгарският премиер е на посещение в Сърбия

Снимка АП/БТА
Снимка АП/БТА
Милена Трачева

Отношенията между Сърбия и Унгария се подобряват във всички аспекти. Това заяви сръбския премиер Александър Вучич в понеделник, сред срещата си в унгарския си колега Виктор Орбан, който по-рано днес пристигна на посещение в Белград, съобщава Радио Б92.

"Едва днес, ние се съгласихме да организираме още едно съвместно заседание на нашите правителства, което да се състои до края на 2016 г. То най-вероятно ще бъде проведено в някой от градовете в Централна Сърбия", каза Вучич.

След срещата сръбският премиер заяви, че с Орбан са се съгласили да създадат специална работна група, в която да участват представители и на двете държави.

"Ние трябва да анализираме решенията взети и в двете страни и да прилагаме това, решение, което е по-добро", каза Вучич.

В изявлението си пред медиите той съобщи, че сръбският министър на земеделието и неговите помощници ще направят седем-дневно посещение в Унгария, по време на което ще разговарят с унгарските си колеги.

Сръбският премиер обърна внимание и на двустранните търговски отношения, които също се разрастват, "благодарение на големия брой унгарски фирми". Той показа данни, от които стана ясно, че за първото шестмесечие на 2016 г. има увеличение от 12,7% в сравнение с предходната година.

Сърбия


Напиши коментар:


Публикувай