5 Септември, 2016 16:04 920 0

Сърбия и Унгария заздравяват отношенията си

  • сърбия-
  • унгария-
  • двустранни отношения-
  • александър вучич-
  • виктор орбан

Унгарският премиер е на посещение в Сърбия

Сърбия и Унгария заздравяват отношенията си - 1
Снимка АП/БТА

Отношенията между Сърбия и Унгария се подобряват във всички аспекти. Това заяви сръбския премиер Александър Вучич в понеделник, сред срещата си в унгарския си колега Виктор Орбан, който по-рано днес пристигна на посещение в Белград, съобщава Радио Б92.

"Едва днес, ние се съгласихме да организираме още едно съвместно заседание на нашите правителства, което да се състои до края на 2016 г. То най-вероятно ще бъде проведено в някой от градовете в Централна Сърбия", каза Вучич.

След срещата сръбският премиер заяви, че с Орбан са се съгласили да създадат специална работна група, в която да участват представители и на двете държави.

"Ние трябва да анализираме решенията взети и в двете страни и да прилагаме това, решение, което е по-добро", каза Вучич.

В изявлението си пред медиите той съобщи, че сръбският министър на земеделието и неговите помощници ще направят седем-дневно посещение в Унгария, по време на което ще разговарят с унгарските си колеги.

Сръбският премиер обърна внимание и на двустранните търговски отношения, които също се разрастват, "благодарение на големия брой унгарски фирми". Той показа данни, от които стана ясно, че за първото шестмесечие на 2016 г. има увеличение от 12,7% в сравнение с предходната година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: