618 3

Италия спаси 500 мигранти от лодки в Средиземно море

Лодките са отплавали от либийския бряг в понеделник

Снимка АП/БТА
Снимка АП/БТА
Милена Трачева

Италианската брегова охрана е спасила около 500 нелегални имигранти от лодки, отплавали от бреговете на Либия, в понеделник, съобщават международните агенции.

От водите на Средиземно море са били извадени 6 тела на хора, паднали от потъващите гумени лодки.

Екип от два патрулни катера и два хеликоптера все още претърсват водите за оцелели или други жертви, съобщиха от италианските военноморски сили.

Най-страшната бежанска криза в Европа след Втората световна война, сега е фокусирана върху Италия, най-южната граница на Европа, където около 115 000 души са пристигнали от началото на годината, според агенцията за бежанците на ООН (ВКБООН).

Броят на жертвите по пътя от Северна Африка към Италия е нараснал до един на всеки 42 мигранти, съобщи говорител на ВКБООН миналата седмица.

Хеликоптерите, използвани в спасителните операции в понеделник са базирани на италианския самолетоносач Гарибалди, флагманът на мисията на Европейския съюз за борба с трафика на хора в Средиземноморието.

Италия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • иии
  Отговор
  1 18:41  05.09.16
  тези отрепки после ще викат алах акбар барабар и БУМ....
 • Дупегъз Акбар
  Отговор
  2 05:53  06.09.16
  Защо гледат да спасяват "стоката", направо да ги потопяват. М..ната му на каналджийството, та нали децата и на каналджиите остават и ще трябва да оцелеят с тази пасмина религиозни фанатици и търтеи.
 • НТсо
  Отговор
  3 11:57  06.09.16
  Новината да се чете: "Италия пропусна да спаси Европа от 500 имигранта".

Напиши коментар:


Публикувай