Last news in Fakti

5 Септември, 2016 17:03 959 3

Италия спаси 500 мигранти от лодки в Средиземно море

  • италия-
  • мигранти-
  • бежанци-
  • средиземно море

Лодките са отплавали от либийския бряг в понеделник

Италия спаси 500 мигранти от лодки в Средиземно море - 1
Снимка АП/БТА

Италианската брегова охрана е спасила около 500 нелегални имигранти от лодки, отплавали от бреговете на Либия, в понеделник, съобщават международните агенции.

От водите на Средиземно море са били извадени 6 тела на хора, паднали от потъващите гумени лодки.

Екип от два патрулни катера и два хеликоптера все още претърсват водите за оцелели или други жертви, съобщиха от италианските военноморски сили.

Най-страшната бежанска криза в Европа след Втората световна война, сега е фокусирана върху Италия, най-южната граница на Европа, където около 115 000 души са пристигнали от началото на годината, според агенцията за бежанците на ООН (ВКБООН).

Броят на жертвите по пътя от Северна Африка към Италия е нараснал до един на всеки 42 мигранти, съобщи говорител на ВКБООН миналата седмица.

Хеликоптерите, използвани в спасителните операции в понеделник са базирани на италианския самолетоносач Гарибалди, флагманът на мисията на Европейския съюз за борба с трафика на хора в Средиземноморието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иии

    0 0 Отговор
    тези отрепки после ще викат алах акбар барабар и БУМ....
  • 2 Дупегъз Акбар

    0 0 Отговор
    Защо гледат да спасяват "стоката", направо да ги потопяват. М..ната му на каналджийството, та нали децата и на каналджиите остават и ще трябва да оцелеят с тази пасмина религиозни фанатици и търтеи.
  • 3 НТсо

    0 0 Отговор
    Новината да се чете: "Италия пропусна да спаси Европа от 500 имигранта".
Новини по държави: