Last news in Fakti

5 Септември, 2016 17:16 918 1

Двоен атентат в Кабул, отне десетки животи

  • кабул-
  • атентат-
  • афганистан-
  • загинали-
  • самоубийствен атентат-
  • ранени-
  • талибани

Отговорност за нападението поеха талибаните

Двоен атентат в Кабул, отне десетки животи - 1
Снимка АП/БТА

Двоен бомбен атентат в афганистанската столица Кабул отне живота най-малко на 24 души и ранени други 91. Екстлозията е станала в близост до министерството на отбраната, заявиха представители на местните власти.

Първата бомба е била взривена от разстояние, а втората е предизвикана от атентатор самоубиец, съобщиха местните медии.

Един армейски генерал и двама високопоставени полицейски служители са сред загиналите, заяви говорител на министерството на отбраната пред Би Би Си.

Отговорност за атаката поеха талибаните.

От министерството на отбраната заявиха пред АП, че атентаторът самоубиец е ударил, когато силите за сигурност се събрали край министерството, за да се справят с щетите, нанесени от първия взрив.

Президентът Ашраф Гани осъди нападението като каза, че то е било извършено от "враговете на Афганистан, които са загубили способността си да се борят със силите за сигурност и отбрана". Той каза, че "целта на терористите е да всее страх".

Спешната болница в Кабул, която е под италианско управление, написа в Туитър, че е приела за лечение 21 пострадали, четирима, от които са починали при пристигането.

Атаката идва 11 дни след смъртта на 13 души, в това число седем ученици, които загинаха при нападение от въоръжени мъже в Американския университет в Кабул.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: