Last news in Fakti

5 Септември, 2016 19:32 2 378 0

Ислямска държава с планове за нови атаки в ЕС

  • ислямска държава-
  • атаки-
  • нападение

Разследването разкрило, че терористите използвали социалните платформи за комуникация като Viber, Telegram и WhatsApp

Ислямска държава с планове за нови атаки в ЕС - 1

Ислямска държава съвсем не е отслабена и групировката е планирала нови атентати на Стария континент. За това предупреждава Си Ен Ен. Телевизията се позовава на свое разследване на възможностите на групировката да извърши кървави нападения в Европа.

Те показват, че  джихадистите са организирали  атентати и в други европейски градове. Според Си Ен Ен  Холандия е била следваща цел на Ислямска държава.  Паралелно с това са били подготвяни и терористични атаки във Великобритания. Освен в Париж джихадистите са организирали и атентати в още няколко френски градове.

Част от информацията е получена от заловения от френските власти  преди месеци джихадисти Амн ал Харджи и Абид Табауни. Разследването разкрило, че терористите използвали социалните платформи за комуникация като Viber, Telegram и WhatsApp.

Ислямска държава е затегнала и контрола в структурите си с цел да се избегне пробив и разплитането на структурата на организацията от антитерористичните европейски служби. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА