Last news in Fakti

5 Септември, 2016 20:30 1 905 19

Плевнелиев: Не можем да дадем желаната заплата на мигрантите

  • мигранти-
  • бежанци-
  • плевнелиев-
  • земан-
  • чехия
Плевнелиев: Не можем да дадем желаната заплата на мигрантите - 1

„Трябва да бъдем честни и ясно да заявим, че има разлика между тези мигранти, които бягат, за да спасят живота си и тези, които търсят икономически перспективи. Не можем да гарантираме на всеки мигрант желаната работа и заплащане“. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в Прага на съвместна пресконференция с президента на Чешката република Милош Земан. В Чехия, където пристигна на двудневно официално посещение, държавният глава припомни, че България беше една от първите страни от ЕС, които ясно посочиха проблема със засиления миграционен натиск по външните граници на съюза и страната ни изцяло спазва правилата от Дъблин и Шенген.

„Същевременно ефективно трябва да защитаваме външните граници на ЕС, да се борим с трафикантите на хора, но и да въздействаме върху първопричините, които тласкат миграционните потоци към Европа“, подчерта президентът Плевнелиев и се обяви за засилване на ролята на ФРОНТЕКС и на усилията за охрана на морските граници. „Трябва да покажем, че не може милиони да преминават безпрепятствено през границите на ЕС. Не виждаме обаче противоречие между тяхното опазване и спазването човешките права и свободи“, посочи българският държавен глава.

В Пражкия замък в чешката столица президентите Росен Плевнелиев и Милош Земан обсъдиха въпроси от областта на сигурността и отбраната, евроатлантическата интеграция на страните от Западните Балкани, въпроси от европейския дневен ред, диверсификацията на енергийните източници, както и възможностите за засилване на търговско-икономическото сътрудничество. Кризата в Украйна и вълната терористични нападения в Европа също бяха акценти по време на разговорите.

Президентът Росен Плевнелиев изрази благодарност за подкрепата на Чешката република за присъединяването на България към Шенгенското пространство. „България се справя много по-добре при охраната на европейските граници от много други държави членки на Шенген. България заслужава да бъде член на Шенген и тази кауза трябва да получи своята реализация“, каза държавният глава.

Президентите Плевнелиев и Земан изразиха задоволство от възходящото развитие на двустранните търговско-икономически отношения. През 2015 г. двустранният стокообмен доближава 1 млрд. евро, като само за четири години е нараснал трикратно. Общите чешки инвестиции в България достигат 570 млн. евро. Като области с висок потенциал за развитие бяха откроени информационните и комуникационните технологии, автомобилостроенето, земеделието и производството на храни и редица други. Държавният глава открои също така предимствата на България като целогодишна туристическа дестинация и изрази надежда, че страната ни ще стане по-видима за чешките туристи.

Президентът увери, че ще положи всички усилия проблемите на чешки инвеститори в България да бъдат поставени в дневния ред на българските институции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 груююю

    0 0 Отговор
    Каква работа и заплати за "мигрантите"
    та ти не си Българин,

    Коментиран от #2, #6

  • 2 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от " груююю":

    Баш си е българин! А ти си предател !И си се навел за жълти стотинки!
  • 3 До 2

    0 0 Отговор
    Е тоя комсомолски секретар ако е Бьлгарин-то тогава що се казваше Расим.....
  • 4 Миша

    0 0 Отговор
    Генезисът на тази лавинообразно появила се дезинформация е около 27.11.2013 г. с команден център извън България. През следващата седмица "родните подизпълнители" реализират това активно мероприятие без да бъде постигнат желания масов ефект.
  • 5 Мършата

    0 0 Отговор
    Главобол, зъбобол, разширени вени, хемороиди, запек, проблеми на работата, карам трошка, 24 часа циганско, турско и ретро чалга, ииииии ей са сядам да мисля за мигрантите!
  • 6 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от " груююю":

    сега се маха няма вече да е предател и се надявам да изберете патриот.може да вземем генерала от ввс то тои ще пази българския интерес ,а наи-добре е да те вземем теб с овцете и вълнения потник!плевнелиев е единствения адекватен български политик в страна на басмачите.скоро няма да имаме подобен така че може да се радвате .
  • 7 наблюдател

    0 0 Отговор
    Ако за този казваш,че е адекватен то когото и да изберем на изборите трудно ще е по-зле.
    А страната на басмачите както я наричаш ще трябва да се почисти от всякаква измет с чалми,бради,забрадки и всякакви елементи от средновековието.
    Лошото е,че този процес е в разрез с интересите на краварите и ще правят всичко възможно да не се случи.

    Коментиран от #8

  • 8 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "наблюдател":

    басмачите си търсят басмач да ги управлява.трудно ще се намери нов технократ милионер, известен на запад, некорумпиран и с европеиска визия и ценности да го играе пак този мач след като благодарния народ постъпи изключително адекатно със сегашния ни президент.следващия ще има едно на ум когато идва да помага в ползa роду.плевнелиев предополагам съжалява ,вместо да си харчи с кеф 100-200 млн дето има се нагърби тук да го псуват селяците обясняваики им съвсем искренно кво е добре за тях и българия.е нека чехльо, предателя и т.н. си тръгва .кротко ще иде да се пече или кара ски някъде дето няма толкова спецове с вълени потници и миришещи на кисело и мръсни чорапи!

    Коментиран от #9, #11

  • 9 на Деса шушито

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Чехльо е комсомолец, направил парите с протекцията и благоволението на партията-майка. Чехльо е жалък-"ходил" е по митинг срещу режима на бай Тошо, когато е нямало такъв. От това по-пумиярско нещо здраве му кажи. Жените му не го бръснат и за слива. Сега се изкарва най-големия демократ!
  • 10 толстой

    0 0 Отговор
    Президента на РБ е с ясни пари (от Германия) и ги е направил преди да стане политик а не след това! Доста сериозна разлика от това което направи "Гоце"например!!!

    Коментиран от #12

  • 11 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    " технократ милионер, известен на запад, некорумпиран и с европеиска визия и ценности"

    Кажи ми честно, така като го гледаш и слушаш, чувстваш ли се горд, че си българин и че той ти е президент? Че той те представлява пред Света?

    Дали 100-200 млн. ги има просто ей така, щото е много умен и хитър и ги е направил от нищо-то след 89-та или са просто зависимост пред която просто не е могъл да откаже да бъде президент? (видяхме колко е умен и хитър през годините)
    "не корумпиран" мултимилионер в преходна страна, понастоящем от третият свят. Вярваш ли си?

    Съжалявам човек, малко хора са на твоето мнение!

    Повечето или превключват канала, или просто мазохистично остават, само и само да чуят поредната велика мисъл и прозрение, поредното "национално" ориентирано изказване, да си посипят главата с пепел и да му теглят накрая една.

    Добрият политик, на малка държава лавира доколкото може между интересите на големите, водейки се винаги от интересите на своята страна. "Твърдото" отстояване на позиция, в разрез с националните интереси, не е твърдост, а мекушавост, слугинаж или просто подкупност.

    Дори, ако изключим външният вид, харизма, тембър и т.н., много рядко съм споделял възгледите, идеите, изказванията на този президент.

    SORRY, не се идентифицирам с него.

    "Не си ти, когато страдаш от фобия!" Грабни един snickers! ;)
  • 12 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "толстой":

    "ясни пари (от Германия) и ги е направил преди да стане политик"
    Що, какво има в Германия? Верига хипермаркети, заводи, земи, българско представителство на немски концерн с милиарден оборот в БГ?

    И какво като ги е направил преди да стане политик?
    Предполагам след този мандат или ще има повече, или ще го оставят да си ги "харчи със здраве" честно изкараните пари.

    Не е толкова важно какво е правил преди да стане президент, а какво е постигнал по времена мандата, за които е избран! Какво мнение е създал в чуждестранните партньори на страната и какви са ползите от това?

    Е, толстой, какви са според теб ползите и реалните ефекти от управлението на "Президента на РБ"? ... щото на другият полюс са хората, които могат да ти изброят ясно вредите от мандата му.
  • 13 Де юре

    0 0 Отговор
    Да бе, краварските тролове защо , мълчат, че Плевнята е бивш комсомолски функционер, а Б.Б. е бил член на БКП и е напуснал МВР при деполитизацията защото е отказал да си хвърли партийния билет? И всеки, който критикува горепосочените двама, го заклеймяват, като комунист, русовил и т.н. Нещо ми се губи логиката в тази работа. Май, май на Козяк са прикрити комсомолчета и партийци-ренегати!

    Коментиран от #14, #15

  • 14 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Де юре":

    ще обясня веднъж щото така или иначе постовете са на един и същи човек отдолу,а именно на -милиционер.
    плевнелиев е бил в комосмола като всеки един от българските граждани преди 10 ти ноември достигнали възраст за тази позиция.тогава нямаше опция да не си комсомолец .можеше да забравят да те приемат,но тва не те правеше по-малко такъв.всеки живял в онова време може да го каже.да пишеш глупости че направил парите с благоволението на партията маика и че е бил комсомолец е точно нивото на човек с вълнен потник и миришещи крака!що първанов или добрев не направиха пари в германия с благоволението на партията маика бе?партията маика в германия може само да те уреди да спиш под някои мост .та плевнелиев имаше успешен строителен бизнес в германия,осветен и известен.после немски инвеститори го наеха да организира и построи бизнеспарка в софия ,едно бижу за нашата столица ноcещо милиони годишно .от въпросния проект плевнелиев спечели далеч преди да влиза в политиката.не го уважавали жените му :)))))))!
    като министър и после и президент е един от малкото дето не се забърка в корупционни скандали въпреки хубавата си позиция ,а и винаги отстоява принципите на честната игра,свободния пазар и смяната на манталитета ни централно.единствения му гаф и тои заради него излиза
  • 15 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Де юре":

    единствения му гаф и тои заради него излиза от политиката е ракетата му носител ,а именно герб и борисов.жена му постъпи изключително адекватно и не се намеси като президешата ,а си остана обикновенна работеща жена ,дори несподеляща политическото развитие на мъжа си.помислете вие позицията му за ес,нато и събитията в русия ,сирия и т.н. е абсолютно адекватната позиция,тва е първия президент дето не прави пари с помилванията ,а забрани и на вицето да пуска измъдяци от затворите както го правиха предните и както ще се обзаведе и пилотчето ако му доиде късмета :)!та тва е басмачи,ще се махне и ще си иде както искате ,а вие тук ще продължавате да си гугугткате бедни и много страшни!смях!
  • 16 Де юре

    0 0 Отговор
    Не е бил просто комсомолец а секретар на окръжната органи,ация на ДКМС. Има разлика нали краварски троле!
    Росен Плевнелиев е получил по номенклатурно-партийна линия от тогавашната социална министърка Емилия Масларова разрешение за износ на български строителни работници за Германия.
    Освен официалната квота Росен Плевнелиев е работил и „на черно“ с двойно повече работници, за което фирмата му е разследвана от немските служби за сигурност.
    Днешният президент е плащал в пъти по-малки заплати на служителите си от декларираните пред немските и български власти, а спечелените пари е препирал през вестник „Югозападни вести“, на който е бил издател.
    Преди 1989 г. Росен Плевнелиев е бил комсомолски секретар, а баща му - секретар на Окръжния комитет на БКП в Благоевград.

    Коментиран от #17

  • 17 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Де юре":

    нова лъжа,никога не е бил шеф на окръжната тогава организация на дкмс.нито пък баща му.секретар на въпросния окръжен комитет се казваше лазар причкапов .аман от лъжи и то плитки.тва с разрешителното за износ на работници е още по-смешно.масларова миши няма как да издава такива разрешителни .българите имат международни паспорти много преди малсарова да стане няква някъде и могат да пътуват до германия .визите и разрешителните за работа се издават от германските власти и се следи за работатата от германските власти на които партията майка /смяххх/ може само да им прави едни работи без ръце ама само ако искат въпросните власти:)!ти да не реши, че пишеш с вуика ти бе?ще лъжеш него с тия плоски лъжи :)!баща му на плевнелиев бил секретар и той също единя на бкп,другия на дкмс ,а и масларова издавала разрешителни за работа в германия :)))!тва е по- смешно от латинизацията на румънците и от историите в китаиските вестници:)!
    а с прането на парите е още по-смешно .плевнелиев ги изпрал с вестник .охххх мамооо!!!!не можа ли да измислиш друго бе ?градски вестник как ще изпере милиони ???

    Коментиран от #19

  • 18 Де факти

    1 0 Отговор
    И рече главатаря на ШАЙКАТА, и магаре да предложа за кандидат преЦидент ще го изберат...и го избраха ЧEXЛЮ!!!
    И тук изниква въпроса: Е ЛИ ЧEXЛЮ CИНОПТИЧКИН.... МАГАРЕ????
  • 19 Дъ тъ сфетна

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "стоян георгиев":

    Само в Народ.бг: Комунистът Росен Плевнелиев с оценка „много добър” от сбирка на БКП, партиен член е още в III курс (УНИКАЛЕН ДОКУМЕНТ)...

    А баща му е бил втори секретар...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания