6 Септември, 2016 10:05 1 806 9

Хилъри Клинтън обвини Русия в намеса в изборите на САЩ

  • хилъри клинтън-
  • сащ-
  • президентски избори-
  • русия-
  • владимир путин-
  • хакерски атаки-
  • намеса

Кандидатът за президент на САЩ заяви, че Путин иска да отслаби САЩ

Хилъри Клинтън обвини Русия в намеса в изборите на САЩ - 1
Снимка АП/БТА

Хилъри Клинтън обвини руското разузнаване в намеса в американските президентски избори. Тя подметна, че президентът Владимир Путин разглежда евентуалната победа на Доналд Тръмп като дестабилизиращо събитие, което ще отслаби САЩ и подсили руските интереси, пише в. "New York Times".

"Това е почти немислимо", каза Клинтън в понеделник, относно последните "достоверни доклади за руската намеса в нашите избори" и хакерските атаки над имейлите на Националния комитет на Демократическата партия през юли.

"Никога досега не сме имали кандидат от една от най-големите партии в страната, който да е предизвикал руснаците да правят подобни неща", каза Клинтън в пресконференция. "Искам всички - демократи, републиканци, независими - да разберат реалната заплаха, която тези действия представляват."

Коментарите на Клинтън дойдоха след публикация на в. "Washington Post", в която изданието съобщава, че американските разузнавателни и правоприлагащите органи са се натъкнали на руски мащабни, тайни усилия, целящи да попречат на президентските избори.

Запитана дали руските действия могат да бъдат разглеждани като кибервойна, Клинтън заяви: "Аз ми е комфортно да използвам думата "война".убедена

Тя обаче заяви, че хакерските атаки срещу Националния комитет на Демократическата партия, които американските служби са свързали с руските разузнавателни служби, могат да повлияят на президентската кампания.

Тя подчерта, че външните врагове, които се надяват Тръмп ще спечели, целят да отслабят САЩ.

Часове, след срещата на президента Обама с руския му колега Владимир Путин по време на срещата на върха на Г-20, Клинтън изказа своята сурова оценка за ролята на руския лидер в хакерските атаки срещу нейната партия и евентуалните бъдещи намеси.

"Когато Путин беше попитан за това, той едва успя да събере сили, за да го отрече", каза Клинтън, като добави, че руският президент, с когото тя се е сблъсквала докато заемаше поста на държавен секретар, има някаква полза от кибер атаките.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трол

    1 0 Отговор
    *аси тази фалирала държава кво ги прави на янките!
  • 2 Nasko

    0 1 Отговор
    Русия е примитивна и технологично изостанала държава ! Единственният начин да я забележат е като създава и поддържа тероризма в цял свят !!!

    Коментиран от #3, #4, #6

  • 3 Де юре

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Nasko":

    Трябва ти само мъничка промяна в цвета на рецептите, които ти изписва личния доктор.

    Коментиран от #9

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 На слабия моряк

    1 0 Отговор
    А на слабия ...... Вълната.
  • 6 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Nasko":

    "Единственният начин да я забележат е като създава и поддържа тероризма в цял свят !"


    Едно време му казваха КОМУНИЗЪМ!!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Реално

    1 0 Отговор
    Дори и да е вярно това за кибер атаките-можем само да поздравим рашаните...Защото те поне не са хвьрляли бомби в над 60 дьржави по целият свят като вас,не спонсорират и не обучават терористи като ИД,не правят преврати и революции в чужди дьржави,не командват правителства на суверенни дьржави да унищожават народите си....Така че е време и САЩ да опита от буламача на собствените си демократични рецепти.Да ви е сладко....
  • 9 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Де юре":

    То илачите за безпредметни при ампутиран мозък. А нещото, на което отговаряш, мнооого трудно свързва две изречения на кръст. Все пак се е научило на copy/paste, когато успее най-накрая. А може просто да е изкуствено създаден, условен рефлекс. ;)

    Наистина жалко за САЩ, с тия ненормалните кандидати къде ги имат. Няма правилен избор. Все е хазарт, който от двамата да "изберат".

    И все пак, някак си не би ми се искало да ме управлява жена, публична личност, мъжът на която бе хванат в изневяра, че и на всичко отгоре отричаше. Колко злоба се е натрупала от това унижение само тя си знае. Толкова ли не можаха да намерят психологично необременен кандидат. Няма смисъл да коментирам и опонента. Дали е по-малкото зло времето ще покаже.

    Логично погледнато обаче, след като вече имаха черен президент, май е време за жена. Да се гласят китайците, те са на ред за последвалият мандат.