6 Септември, 2016 11:03 2 710 11

Принц Турки: Асад уби повече сирийци от ИД и Джабат ал Нусра

  • турки бин файсал-
  • сирия-
  • саудитска арабия-
  • тарористи-
  • войната в сирия

Саудитският принц смята, че конфликтът в Сирия ще продължи заради липса на съгласие

Принц Турки: Асад уби повече сирийци от ИД и Джабат ал Нусра - 1
Снимка АП/БТА

В интервю за в. "Ди Велт" саудитският принц Турки бин Файсал подрежда терористите в Сирия така: 1.„Джабат ал Нусра“, 2. ДАЕШ, т.е. "Ислямска държава", 3. Башар Асад. "Човекът, който уби повечето сирийци е Башар Асад. Стотици или хиляди повече от "Ислямска държава" и „Джабат ал Нусра“. "Как може да се оправдае, че той не е терорист? Как Русия може да оправдае по-нататъшната подкрепа за Башар Асад?", казва принц Турки.

Според него боевете в Сирия ще продължат, защото руснаци и американци не могат да постигнат съгласие, и да определят сирийското правителство като терористичен режим.

В интервюто принц Турки бин Файсал казва: "думата "демокрация" за мен е проблематична, защото виждам "какво се случва в демократичните страни, които в тези неща са много по-опитни от нас". "Ние имаме нашия собствен път" казва принц Турки. Той е член на саудитската кралска фамилия. 

От 1977 до 2001 г. е шеф на саудитското разузнаване, а след това посланик на Саудитска Арабия в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БГ ПАТРИОТ

    1 0 Отговор
    ЧАРФОСАНИЯ ДА КАЖЕ КОЛКО ДЕЦА УБИХА В ЙОРДАНИ И ЙЕМЕН ТЕРОРИСТИТЕ ОТ АРМИЯТА НА САУДИТСКА АРАБИЯ.
  • 2 Татяна

    1 0 Отговор
    За да нямаме проблеми с бежанци, мигранти или както и да ги наречем, трябва да бъдат оставени на мире да решават съдбата си сами. Да се разберат сами със себе си в собствените си земи без американци, европейци, руснаци. няма нужда някой да им казва как да живеят. Тогава ще ни оставят на мира.
  • 3 иии

    1 0 Отговор
    КОЙ Е ПО-ПО ИЗРОД ,ТОВА Е ВЪПРОСА НА ДЕНЯ--ВСИЧКИ СТЕ БОКЛУЦИ ДО ЕДИН....
  • 4 Де юре

    0 0 Отговор
    Тоя пък е бил на фронта и ги е отмятал с молив.
  • 5 goni

    1 0 Отговор
    Принца разбира от демокрация!:) В собствената му страна демокрацията отдавна е победила и единственият и проблем е Сирия!:)
  • 6 по темата

    1 0 Отговор
    Каква красота ще бъде, да увисне на кран и да се люлее на вятъра, докато се разкапе.
  • 7 кроко

    1 0 Отговор
    "думата "демокрация" за мен е проблематична, защото виждам "какво се случва в демократичните страни, които в тези неща са много по-опитни от нас". "Ние имаме нашия собствен път"

    Ей това е истината за повечето от мюсюлманите, които приждат към Европа. Това да вземе да го прочете кукуферкел и всички заблудени евротолерасти в Брюксел и въобще в цяла Европа.

    А колкото до чаршафа, малко е нагло точно той, който спонсорира тероризма, да дава оценка кой бил терорист! Да си налягат парцалите, че да не им се обърне каруцата.
  • 8 Фалш

    1 0 Отговор
    Грешен е като задача по тригонометрия и фалшив като данъчна декларация. В коя държава режат глави на площада и са най-верният съюзник на САЩ? Е те това демагогията за наивници, че има ДЕМОКРАЦИЯ в света. Има вечни колониални национални интереси с експлоатация на публиката.
  • 9 стоян георгиев

    0 1 Отговор
    след сирия идват те на дневен ред.само руснаците да не ги препредят ,щото от тях може да се очква всякакви щуротии!

    Коментиран от #10

  • 10 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    "препредят"-абе пълзящия по Козяк, тази дума да не е украинска?
  • 11 Четмо

    0 0 Отговор
    Народа е с Башар Асад затова "умерените джихадисти" не успяха да го свалят от власт. Затова изр*да Кадафи го убиха като к*че защото той тероризираше собствения си народ и нямаше подкрепата му, за разлика от Асад който вдигна чуствително жизнения стандарт в Сирия освен това е малко безочливо Саудитците който се разкрива че са спомогнали за 9/11 и паричната подкрепа за Даеш да му търсят сметка.