1 945 0

Продължава трагедията в Тел Авив

Под развалините на рухналия паркинг има още хора

Снимки АП/БТА
Снимки АП/БТА
Милена Трачева

Броят на загиналите при рухването на навостроящ се паркинг в израелския град Тел Авив, достигна трима, след като спасителните екипи извадиха безжизнено тяло от отломките във вторник сутрин, пише в. "Аарец".

Властите се опасяват, че най-малко още четирима души се намират в капан под развалините на четириетажния паркинг, който се срути в понеделник сутринта, ранявайки над 20 души, съобщиха от полицията.

Министерството на външните работи заяви, че един от загиналите е чуждестранен работник.

Властите са идентифицирали един от изчезналите като 29-годишен палестинец от Западния бряг. Работници от строежа заявиха пред израелския вестник, че сред изчезналите е и друг палестинец, който работел с тях по изграждането на паркинга. Другите двама работници, за които се предполага, че се намират под тоновете бетон и почва, са руснак и евреин.

Двама души бяха спасени в понеделник от спасителните екипи, които претърсваха развалините на сградата.

Премиерът Бенямин Нетаняху пристигна късно в понеделник на мястото на инцидента, където даде висока оценка на бързите и съобразителни действия на спасителите.

Издирвателните действия не са спирали цяла нощ и се очаква да продължат най-малко още един ден.

Палестинският министър на труда заяви, че сред загиналите и ранените има палестинци. Той обяви, че неговото министерството следи отблизо случващото се след инцидента и държи израелското правителство, отговорно за неотдавнашната вълна от смъртни случаи на строителни обекти.

Преди около два месеца, бетонна греда се срути на същия обект, ранявайки двама работници. Полицията смята, че на мястото не е бил изпратен надзорник, който да направи оценка на терена след първия инцидент. Министерството на икономиката, което ръководи строителните обекти, заяви, че не е получавало доклад за предишното срутване.

Израел


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай