2 898 1

Плажът на Фанари e почти празен през септември

Стефанаки Йоанис

Гюнер ШЮКРИ

Плажът край едноименното гръцко село Фанари е празен в началото на септември. Край брега лежат много малко туристи, и то предимно възрастни хора.

Собствениците на заведенията на крайбрежната ивица заявиха, че септември е месецът на по-възрастните туристи. „През юли и август имаше много хора от Гърция и България, но сега вече няма хора. Оборотът падна драстично. Особено българските туристи не харчат много пари. Цял ден изкарват с едно фрапе”, казват гръцките бизнесмени.

Група възрастни туристи споделиха, че идват всеки ден от Комотини, за да отморят на един от най-живописните плажове в Гърция. „Благодарим на община Комотини, която ни осигурява безплатен транспорт”, заявиха гръцките пенсионери.

Младо семейство от Карлово е дошло на тридневна почивка във село Фанари. „Идваме за втори път. За съжаление нашето Черноморие е много мръсно, а тук морето е много чисто, а плажът е много спокоен. Много ни харесва”, заявиха те и уточниха, че са дошли през септември, за да с се възползват от по-ниските цени.

Гърция


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Крумовградски
    Отговор
    1 11:48  07.09.16
    За втори път ходя и там и за втори път съм удивен от гърците. Евтнио, приятно, чисто. А и е само на 100 км от дома

Напиши коментар:


Публикувай