3 575 2

Градят бетонна стена около "Джунглата" в Кале

Строежът е финансиран от Великобритания

Снимка АП/БТА
Снимка АП/БТА
Милена Трачева

Изграждането на стена, около незаконния бежански лагер "Джунглата" във френския град Кале, ще започне много скоро. Това обяви в сряда британският министър по миграционните въпроси Робърт Гудуил, цитиран от Би Би Си.

"Великата стена на Кале", както бе наречена от някои медии, е финансирана от правителството на Великобритания. Тя ще бъде издигната от двете страни на главния път към пристанището на Кале.

Бетонното ограждение ще е с височина 4 метра и дължина 1 километър и има за цел да спре опитите на мигранти да се качват на камиони и други превозни средства в стремежа си да преминат Ламанша и да влязат в Обединеното кралство.

„Вдигнахме ограда, сега ще направим и стена“, заяви Гудуил в изявление.

Асоциацията на водачите на товарни автомобили обаче, разкритикува мярката, наричайки я "лошо използване на публични средства".

През годините бяха поставен и много огради и ограждения, които да защитят пристанището, входа на Евротунела под Ламанша и железопътните линии от другата страна на Кале. Новата солидна стена няма да замени никоя от тях.

Очаква се работата по строежа да започне този месец и да приключи до края на годината. По предварителни изчисления стойността на начинанието е определено на 2 млн. паунда. 

Франция


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Обратно
  Отговор
  1 19:58  07.09.16
  В Казанлък от кога имаше такава ехеее ! Иначе точно тия даржави много обичат да ни поучават за огради, интеграции, хуманизъм и пр. А можеше да е толкова по-лесно просто да не ги допускат в Европа, а ако някой влезе шута и там откъдето е дошъл! Е го да видят, как процедира "най-голямата демокрация" в свта -САЩ !
 • plovdiv
  Отговор
  2 21:32  07.09.16
  Че нали уж бяхте демократи и либерали с кървящи сърца?!

Напиши коментар:


Публикувай