999 0

Жертвите на наводненията в Гърция вече са 4

Една жена е обявена за изчезнала

Жертвите на наводненията в Гърция вече са 4
Снимка АП/БТА
Милена Трачева

Най-малко четирима души загинаха, а един бе обявен за изчезнал, след като обилните дъждове, които се изсипаха над Гърция, наводниха улици и къщи в района на Месиния, южен Пелопонес и области източно от Солун, съобщава гръцкото издание "Еkathimerini".

Според противопожарната служба в страната и четирите жертви са възрастни хора от южната част на Пелопонес: 80-годишна жена, която живеела сама в апартамент в Каламата; 62-годишна жена с двигателни проблеми в село Пидима; 90-годишен мъж в село Турия и още един възрастен мъж, чиято възраст не е била съобщена от властите. Тялото на последната жертва на наводненията е било намерено на около 150 метра от дома му в селски район на Лакония.

Властите, които обявиха бедствено положение в пет общини, се опасяват, че броят на жертвите може да се увеличи, особено в селата, обитавани предимно възрастни хора.

Наводненията причиниха големи щети на стотици домове, предприятия, ферми, пътища, мостове и убиха десетки селскостопански животни в град Каламата и околните села в източната част на Месиния.

Въпреки че все още не е направена официална оценка на щетите, кметът на Каламата заяви, че най-малко 38 къщи и пет училища са били повредени, а оборудването на десетки фирми, по крайбрежието е съсипано. Унищожена е и инфраструктурата в околността.

В северната част на Гърция, наводненията удариха най-силно община Термайкос.

53-годишна жена е обявена за изчезнала, след като колата ѝ е била намерена изоставена в наводнен район между градовете Неа Миханиона и Епаноми. Съобщава се, че жената се обадила на съпруга си и му казала, че е в капан в превозното средство. По-късно спасителите са намерили колата, но не и жената.

Гърция

Още по темата

 • Гърция под заплаха от наводнения

  Гърция под заплаха от наводнения

  Под заплахата от наводнения гръцките власти обявиха бедствено положение в областта Еврос, съобщи Екатимерини. Фермери и тяхната техника са били ...
  30.03.2018
  795
  0
 • МВнР: Няма пострадали българи в Гърция

  МВнР: Няма пострадали българи в Гърция

  Министерството на външните работи на Република България призова всички български граждани, които ще пътуват към Гърция или пребивават там, да се ...
  7.09.2016
  1 840
  0
 • Пелопонес под вода. Трима загинали (Видео)

  Пелопонес под вода. Трима загинали (Видео)

  Най-малко трима души са загинали при наводненията, които удариха югозападен Пелопонес, съобщава в. „Та Неа“. В момента е известно, че ...
  7.09.2016
  2 571
  0

Напиши коментар:


Публикувай