963 1

Търсят да арестуват кандидат за президент

Издигнатата от Зелената партия на САЩ Джил Стайн е обвинена във вандализъм

Търсят да арестуват кандидат за президент
Снимки АП/БТА
Милена Трачева

Съдия в американския щат Северна Дакота издаде заповед за ареста на кандидатката за президент на САЩ от Зелената партия Джил Стайн, съобщава АП.

Тя е обвинена във вандализъм по време на протест срещу петролопровода от шистовото находище Бакън в Северна Дакота.

Според обвинителния акт Стайн е извършила нарушения по време на демонстрацията, срещу полагането на тръбите, които трябва да преминат през земите на индианския резерват "Стендинг рокс". Стайн и кандидатът за вицепрезидент Айджуму Барака нанесли боя върху строителна техника в знак на несъгласие със строежа.

Събралите се активисти поканили кандидат-президентската двойка да остави посланието си на мястото на протеста. Стайн написала с червена боя „Съгласна съм с тези послания“ върху кофата на булдозер, а Барака написал: "Деколонизация".

Говорител на местната шерифска служба в Окръг Мортън съобщи, че щом бъде открита, кандидат-президентът на Зелената партия, ще бъде арестувана.

Активисти от индианското племе Сиукси опитаха да спрат строителството на участъка от тръбопровода, който трябва да премине през резервата им. Според лидера на племето стоежът ще оскверни свещените им земи и култура и може да замърси местните водоизточници.

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Патето Яки
    Отговор
    1 11:47  08.09.16
    Заяждане на дребно. Ами то за вандализъм у нас трябва да арестуват всеки ден по хиляда.

Напиши коментар:


Публикувай