Last news in Fakti

8 Септември, 2016 09:55 2 084 2

Хакер: Не Русия удари демократите в САЩ

  • guccifer 2.0-
  • хакер-
  • демократическа партия-
  • сащ-
  • русия

На 6 август хакер с псевдоним Guccifer 2.0 публикува още една порция от документи на ръководството на Демократическата партия на САЩ

Хакер: Не Русия удари демократите в САЩ - 1

Хакерът, който е смятан за отговорен за проникването в сървърите на Демократическата партия на САЩ, опроверга обвиненията, че той е свързан с Русия, съобщава в. „Уолстрийт джърнъл“.
Изданието посочва, че е получил редица съобщения чрез  социалните медии от подател, който се е идентифицирал като Guccifer 2.0. В своите послания той определил като глупости обвиненията, че е свързан с Русия.
„Някой експерти открили, че моят IP адрес се намирана сървър, който по някакъв начин е свързан с Русия. Ако аз карам BMW, означава ли това, че аз съм германец?“ , пита риторично  Guccifer 2.0, цитиран от в. „Уолстрийт джърнъл“.
На 6 август хакер с псевдоним Guccifer 2.0 публикува още една порция от документи на ръководството на Демократическата партия на САЩ, които се отнасят към предстоящите президентски избори в страната.
На 7 септември директорът на Националното разузнаване на САЩ Джеймс Клапър предположи, че атаките срещу Демократическата партия на САЩ са свързани с Русия.
Дни по-рано президентът на Русия Владимир Путин в интервю за Блумбърг отрече обвиненията, че Москва стои зад кибератаките срещу американските демократи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.