Last news in Fakti

8 Септември, 2016 10:41 1 526 2

Флаг от 9/11, смятан за изгубен, се появи във Вашингтон

  • вашингтон-
  • американски флаг-
  • изагубен-
  • намерен-
  • сащ-
  • 11 септември

Знамето ще бъде дарено на Националния мемориал и музей за 11 септември

Флаг от 9/11, смятан за изгубен, се появи във Вашингтон - 1
Снимка Архив АП/БТА

Американски флаг, който се появи в щата Вашингтон през 2014 г., се предполага, че е същият, който пожарникарите издигат над мястото на атаките срещу Световния търговски център в Ню Йорк от 11 септември 2001 г., пише АП.

Откритието идва след двугодишно разследване на  полицията в град Еверет, проведено с помощта на експерти по съдебна медицина.

Знамето ще бъде дарено на Националния мемориал и музей на атентатите от 11 септември 2001 г.

Точно как флагът се е появил в град Еверет, намиращ се на около 30 мили северно от Сиатъл, е загадка. Той изчезна от Кота нула по време на работата по разчистването на мястото.

Полицейското разследване започна през ноември 2014 г., когато един мъж остави знамето в офиса на противопожарната служба в Еверет.

Бившият полицейски детектив от Еверет Джим Масингейл заяви пред в. "Daily Herald", че това най-вероятно е същото знаме."

Разследването е включвало анализ на ДНК, сравняване на снимки и идентификация на очевидци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vanev

    0 0 Отговор
    Mnogo polezna novina :)
  • 2 Бай хой

    0 0 Отговор
    Кой уши байряка, кой му тури и знака? На краварите всичко май им е фалшиво.