797 0

Blue Origin пред финални тестове за аварийната си система (видео)

Тестът на новата катапултираща система ще е през октомври

Blue Origin пред финални тестове за аварийната си система (видео)
Милена Трачева

Когато изстрелването на совалка с екипаж се обърка, първата грижа на наземния екип е да спаси астронавтите. Космическата компанията Blue Origin, собственост на основателя на Amazon Джеф Безос, е съвсем близо до тестването на система за безопасност, която да „изхвърли“ екипажа от ракетата за многократна употреба New Shepard (която също е разработена от компанията), в случай на авария.

Компанията планира да проведе първите тестове на новата аварийна система, по време на изстрелване през октомври. Blue Origin вече проведе няколко наземни изпитания на системата, но това ще е първият тест във въздуха.

Космическият апарат е най-трудно контролируем в звуковата бариера, докато преминава от дозвукови и свръхзвукови скорости. Тестът на системата ще бъде извършен именно тогава. В действителност капсулите на екипажа ще преминат бариерата 2 пъти. Това ще осигури максималната тестова трудност за системата.

В последно време Blue Origin често се появява в новините, тъй като тяхната совалка за многократна употреба вече извърши 4 успешни полета.

САЩ


Напиши коментар:


Публикувай