1 284 3

Скандал с австралийче, облечено като Хитлер на училищно тържество

Училището се извини за създалата се ситуация

Милена Трачева

Австралийско училище се извини, след като едно момче, облечено като Адолф Хитлер, бе обявено за един от най-добре облечените“ ученици, по време на училищно празненство.

Скандалът се разрази в средата на седмицата в едно частно училище, намиращо се град Алис Спрингс, в щата Северна територия.

Училището се извини на еврейските ученици, на обменни начала, които присъствали на тържеството.

Директорът потвърди, че ученикът помолил "уважаван член на персонала" за разрешение да се облече като нацисткия диктатор и молбата му била удовлетворена.

"Този ученик е отишъл при уважаван член от персонала на нашето училище и попитал: "Ще има ли проблем?", а тя му отговорила: "Не", заяви директорът Роджър Хърбърт пред Australian Broadcasting Corporation, добавяйки: "Сега тя е абсолютно съсипана, защото е дала този отговор и аз съм много загрижен за нейното състояние."

Миналият месец майка от западна Австралия получи остри критики, след като боядиса кожата на своя бял син - черна, в чест на своя идол - австралийският ръгби играч Ник Найтануи.

Австралия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Що е това
  Отговор
  1 22:36  09.09.16
  С бурки може, а с униформа от 40-те не може!? Що за двойни стандарти ? По тая логика всички филми за 2-та световна трябва да бъдат забранени, а участващите актьори уволнени!?
 • чикитрита
  Отговор
  2 09:30  10.09.16
  Чифутите им се скъси доста паметта май. Забравиха 1-ви, 2-ри и 3-ти кръстоносни походи, забравиха средновековието, когато евреин е бил по-долен от уличен пес, забравиха когато всеки уважаващ себе си християнин е считал за най-долна обида да погледне дори евреин. Където е текло пак ще тече, 3000-4000 години омраза от всички нации не могат да се забравят за 100 години. С елементарна пропаганда резултата пак ще е нула.
 • незнайко
  Отговор
  3 09:43  10.09.16
  "Светът не само изпращя а направо изтрещя, кото е разбрал за това." Защо ни заливат с тази помия ? Какво общо има този случай с това, че евреите мразят немците. Пост номер едно правилно е задал въпроса.

Напиши коментар:


Публикувай