9 Септември, 2016 19:32 1 098 0

ДАЕШ стои зад осуетения атентат в Париж

  • париж-
  • даеш-
  • ислямска държава-
  • газови бутилки-
  • жени-
  • франция-
  • арести

При залавянето им един полицай и една от заподозрените бяха ранени

ДАЕШ стои зад осуетения атентат в Париж - 1
Снимка АП/БТА

Трите жени, арестувани от френската полиция, по подозрение, че организират терористична атака, са били насочвани от Ислямска държава (ДАЕШ), съобщиха от френската прокуратура, циторани от би Би Си.

Бе съобщено, че една от трите жени, на 19 години, е заявила верността си към Ислямска държава в писмо.

Другите арестувани са на възраст 39 г. и 23 г.

Президентът Франсоа Оланд заяви: "Една атака бе спряна... групата бе разпусната, но има и други и ние трябва да сме в състояние да действаме всеки път, преди да е станало твърде късно. Точно това и правим."

По време на полицейските действия за залавянето на жените, които се проведоха късно в четвъртък, бе намушкан един полицай.

Акцията започна, след като властите се натъкнаха на подозрителен автомобил с газови бутилки, паркиран край катедралата Нотр Дам в Париж в неделя.

По време на операцията в Буси-Сен-Антоан, югоизточно от града, полицията простреля една от жените.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: