Last news in Fakti

10 Септември, 2016 12:14 1 093 2

Ирина Бокова пета в надпреварата за ООН

  • ирина бокова-
  • гласуване-
  • оон

Това показва последното гласуване на Съвета за сигурност

Ирина Бокова пета в надпреварата за ООН - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Ирина Бокова се класира пета на последното гласуване за генерален секретар на ООН, съобщи News.com.au.

Гласуването се проведе сред 15-те страни членки в Съвета за сигурност на ООН. Вотът няма процедурна стойност, но се счита за сериозен признак, за това кой може да е следващият генерален секретар.

Българската номинация в лицето на председателя на ЮНЕСКО – Бокова, не е успяла да събере нова подкрепа. При последния предварителен вот тя бе трета. Сега тя получи същия резултат.

Бокова е събрала 7 гласа „за“, 5 гласа „против“ и 3 гласа „без мнение“.

Лидер продължава да е представителят на Португалия Антонио Гутиереш, който продължава да подобрява резултатите си. Втори е словакът Мирослав Лайчак. Представителят на Сърбия Вук Йеремич стигна до третото място. Четвърти е македонецът Сърджан Кери. Финалното решение се очаква през ноември или декември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стратокастър

    0 0 Отговор
    РУСКИЯ КАНДИДАТ от български произход претърпя крах!!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.