Last news in Fakti

10 Септември, 2016 21:36 1 271 6

Обама: САЩ все още е страна на герои

  • сащ-
  • герои-
  • барак обама

Той посвети обръщението си на атентатите от 11-ти септември

"Времето не е заличило основните цености, които определят американската нация", отбеляза в редовното си седмично радиообръщение американският президент Барак Обама. Изявлението му беше посветено на утрешната 15-а годишнина от атентатите срещу Съединените щати, съобщи БНР.

Обама отдаде почит на загиналите и говори за смелостта на оцелелите и работата на екипите за спешна помощ.  Той заяви, че целта на терористите е да накарат американците да променят начина си на живот. Той обаче добави, че те никога няма да се поддадат на страха:

Ние все още сме страна на герои, които се втурват към опасността, на обикновени граждани, които повалят похитители, на семейства, които превъръщат болката си в надежда.

Барак Обама каза, че силата на Америка е в разнообразието, приветствaнето на талантливите и справедливото отношение към всички независимо от раса, пол, ентнос и вероизповедание. В обръщението си държавният глава изтъкна, че ако американците се придържат към тези ценности, ще продължат наследството на загиналите и ще успеят да запазят нацията силна и свободна:

Не можем да се поддаваме пред тези, които биха разцепили нацията ни. Не можем да реагираме по начин, който ще ерозира тъканта на нашето общество.

Близо три хиляди загинаха в Ню Йорк, Пенсилвания и в Пентагона при планираните от групировката "Ал-Кайда" атентати със самолети на 11 септември 2001 година. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ох ба ма

    1 0 Отговор
    Герои, анимационни герои !
  • 2 капиш

    1 0 Отговор
    Вярно е сър! С удоволствие гледам филмите с Брусс Уилис и други такива. Гордея се с американската визия. даже кръстих едното коте на улично махленско дворната ми, пердън ни, котка Уили, второто Беки, а третото Хамстер, а майката Уилма черен дявол. колебая се за паяка на тавана, но ще го кръстя Меркурий, понеже ми прилича на философ. Ние задръстените бълхари от далечните ни селяндурски потайности се гордеем с демокрацията на великата американска свобода. И тайно мечтаем да си купим Массей Фергюсън, но нема ен Мъней ен лайф, а великата ни бълхарска администрация яко лапа нашия бюджет и юрофуундс и налива пари 90% в свои едри любимци, а на останалите среден или на по-вироглавите кокалче. Аз бълхаринът, потомъка на ювиги кахан Аспаруха смея да твърдя, че ние си приличаме по разбирания, с великият американски народ...обичаме свободата и понеже я обичаме българите емигрираха в САЩ, а останалите тука сме мижитурки и идиоти, яхани от мафия паразити врагове. Които пък се пазят от военни и ченгета и хо дят по паради и им козируват на политикус. парадокси? Охраната да козирува на разрушителите на България? Аз съм Ваш фен, понеже имате чувство за хумор като мен. Също и на Еди Мърфи и Брусс Уилис и ансвере хиляди соммеоне юнаци от далечната Ви Ланд. Смея да кажа, че съм фен и на Уиндоус 10. Тенкю, Сър! Вива ла Демокрация!
  • 3 гост

    1 0 Отговор
    САЩ никога не е била страна на герои, сине на к..ва.
  • 4 гост

    1 0 Отговор
    Кой създаде ал-кайда,ислямска държава и........ Те са най-върлите терористи Обанана да си го признае.
  • 5 Дада

    0 0 Отговор
    Ключовата фраза тук е "все още" и според мен трябва да се замени с БЕШЕ !!!
  • 6 кроко

    1 0 Отговор
    "Барак Обама каза, че силата на Америка е в....." алчните хора, дето геройски дърпат конците и на него и на всичко в САЩ! Ама дано се сложи край на този американски "героизъм", че много хора по света умряха геройски и още много ще има да страдат геройски!