11 Септември, 2016 10:16 1 801 6

Ал Кайда готвила взрив на ядрена бомба в САЩ

  • ал кайда-
  • 11 септември-
  • сащ

За това свидетелстват бивши федерални агенти

Американски разузнавачи са смятали, че групировката Ал Кайда е подготвяла атака с ядрена бомба във Вашингтон, съобщи „Дейли Бийст“.

Информацията е била получена от генерал Майкъл Хейдън през 2003 г. По това време той е директор на Агенцията за национална сигурност на САЩ (АНС). На 24-ти декември той разговаря с британския си колега Дейвид Пепър, който оглавява правителствената централа за комуникации. Двете организации винаги са поддържали близки връзки, като подобни обаждания не са били нещо необичайно.

През предходните дни от АНС са успели да съберат множество данни от телефонни разговори и разменени съобщения, според които от Ал Кайда планират множество атаки в САЩ по време на празниците.

В този момент Хейдън споделя, че в неговата служба се чувстват под заплаха и подозират атаки с голям брой жертви. В този момент той споделя, че има данни за готвена атака с ядрено устройство срещу Вашингтон.

Към този момент не е имало официални данни, но заплахата не е можела да бъде пренебрегната.

Анонимен бивш федерален служител признава, че е имало опасения за ядрена атака, която да засегне командните способности на Вашингтон. По това време е имало опасения, че това ще е катастрофална атака.

Трима отделни бивши служители потвърждават, че е имало информация за скрито в САЩ ядрено устройство или такова, което пътува към страната. Това е бил и най-тежкия период на тревожност в САЩ след атаките на 11-ти септември.

Специални инспектори са били изпратени в Лос Анджелис, Вашингтон и Ню Йорк, където са водили разследване за евентуално внасяне на радиационни устройства в страната.

Хайдън е имал големи опасения за експлозия по път 32 към Мериленд. Той минава край някои от ключовите сгради в региона.

Опасенията са били толкова големи, че от САЩ е имало молба към Великобритания, да поеме разузнавателните действия на страната, ако се случи евентуална атака. Информация за случилото се не е била разпространявана през следващите години. Все пак е имало доказателства, подкрепящи тезата, че Ал Кайда търси ядрено оръжие.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мими

    1 1 Отговор
    САЩ да действат активно срещу терористите,защото те напредват.....
  • 2 Rumen Yanev

    1 0 Отговор
    Дрън-дрън
  • 3 Бате Любо

    2 0 Отговор
    Имам чувството че само тези от "Ал Кайда" са разбрали откъде идват най големите мъки и страдания за целия свят....Всички останали са си заровили дълбоко главите в пясъка и слушкат ли слушкат "Великите демократи и миротворци" от САЩ.
    А колко е достоверно Американското разузнаване - Ние видяхме колко атомни бомби намериха в Ирак...Но успяха да съсипят цял народ..
  • 4 а ся

    1 0 Отговор
    От тази статия разбрах , че всеки може да си закупи ядрено оръжие . Също както в Американски екшън филм . Отиваме на женски пазар и си закупуваме атомна бомба . Само да си кажем с какви параметри да бъде устройството :)
  • 5 Трол

    1 0 Отговор
    Глупости на търкалета! Ал Кайда и атомна бомба! Купиха си я сигурно от зеленчуковия магазин. Става дума за т.н. "мръсна атомна бомба"-конвенционално взривно устройство комбинирано с радиоактивен материал. Ама и писачите тука са едни капацитети!
  • 6 Zec

    0 0 Отговор
    Da vednaga da dovedime demokrasiq ahah