Last news in Fakti

11 Септември, 2016 11:59 3 114 3

Южна Корея готова да изпепели Пхенян

  • южна корея-
  • атака-
  • северна корея

Подготвен е план за масивен превантивен удар

Южна Корея готова да изпепели Пхенян - 1
Снимка: БТА/AP

Военните в Южна Корея са разработили план за масивен превантивен удар срещу Пхенян, който да унищожи севернокорейската столица, съобщи „Ренхап“.

Информацията е от военни източници в Сеул. Това става, след като в петък властите в КНДР потвърдиха успешното извършване на пети опит с ядрено оръжие в страната.

Според Сеул силата на взривното устройство може да е от 10 килотона, което надвишава двойно силата на ядрения опит от януари.

„Всеки район на Пхенян, особено тези, в които се намират седалищата на местните власти, ще бъде напълно унищожен от балистични ракети и снаряди при най-малкия знак за планирано използване на ядрено оръжие срещу нас“, коментира анонимен правителствен източник.

Според данни на агенцията, Южна Корея може да използва ракети „земя – земя“ с обхват от 300, 500 и 1000 километра. Друг източник заявява, че съществува специално звено, което цели да унищожи ръководството на КНДР, преди негов евентуален ответен удар.

Срещу ядрените опитни на Пхенян се изказаха всички световни сили.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 капиш

    2 0 Отговор
    нямате нужда от ракети. Изпратете длугалката Цучева, Главчев, Гоце, Боце, Станишеф и останалите ни лидери в политиката на приятелско посещенние в Пхенян. Те ще омоткат г-.н Ким Ун за ползите от европейското бъдеще на КНДР или великата деветосептемврийская революция и така ще му омотат тиквата с дивотии, че накрая Ким Ун ще подаде оставка ищ е иде в манастир. Ако не нареди да ги застрелят де? Но и в двата случая света ще спечели по нещо добро - ние ще се отървем от дългогодишни диктатори манипулатори и лапачи, а северна Корея никога вече няма да бъде същата и ще приеме до един самарянството. Ким Ун ще престанес ядренните опити защото ще прозре, че има и по-лесен начин да унищожиш един народ и държава, като му натресеш Лапачи на власт и му моткат законите и живота с простотиите си вредни. тогава Обама и Ким Ун ще подпишат Вечен мирен договор, севернокорейците ще станат баптисти и ще го ударят на пазарна икономика, а в ядренните обекти ще развеждат туристи срещу 20 долара и ще направят буззинес за милиарди. Ама а де, кой да се сети ?
  • 2 123

    1 0 Отговор
    Където са американците
    там един-друг се избиват хора от един народ.
    Това е тактика на САЩ.
    В Украйна е същото.
  • 3 гост

    0 0 Отговор
    Достатъчно е да бъде ликвидиран дебелия малоумник Ким, оттам нататък пътят за преговори и споразумения ще стане открит. Възможно е да се получи обединение на двете кореи, е няма да е както в Германия, но постепенно ще стане.
Новини по държави: