Last news in Fakti

12 Септември, 2016 23:23 1 421 0

Появиха още парчета от мистериозно изчезналия MH370?

  • mh370-
  • малайзийските авиолинии-
  • самолет-
  • отломки-
  • открити

Отломките са открити от Блейн Гибсън, който преди откри други части от самолета

Появиха още парчета от мистериозно изчезналия MH370? - 1

Предполагаеми отломки от изчезналия полет MH370 на „Малайзийските авиолинии“ бяха предадени на властите в Австралия от американски любител следовател, съобщи „Скай нюз“.

Повече от две години след изчезването на малайзийския полет MH370, следователите все още не знаят какво се е случило със самолета, летял от Куала Лумпур към Пекин през март 2014 г.

Нито самолетът нито неговите 239 пътници са били открити, макар на няколко пъти да се появиха отломки, за които бе обявено, че са част от злощастния Боинг 777.

Откритите от Блейн Гибсън парчета са 5, като според него две от тях са изключително важни, тъй като имат отличителни знаци. Те са били намерени край Сент Люс, югоизточно от Мадагаскар. Друга малка част е намерена в същия район, а още две парчета са взети от североизточните плажове в Антсирака и Риаке, където преди бяха открити други отломки.

Гибсън заяви, че някои от парчетата са почернели от пламъци, намеквайки за пожар на борда на самолета.

Пред австралийската телевизия АВС той заяви, че находката може  да предизвика значителен обрат в разследването, ако се докаже, че са от MH370.

„Една от теориите е, че е имало пожар на борда“, казва той и допълва, че досега не е имало доказателства в подкрепа на тази теория.

Експерти от Австралийското бюро за транспортна безопасност ще установят дали намерените от Гибсън отломки са от изчезналия самолет.

Появиха още парчета от мистериозно изчезналия MH370?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: