1 227 7

ЕС реже бедните заради бежанците

Пренасочване на парите за бедните региони към фондовете за бежанците

Росен Стойчев

ЕС планира да ореже парите за бедните региони в Европа, които ще бъдат пренасочени към фондовете за бежанците, съобщи „Ройтерс“.

Европейските правителства са подкрепили идеята на Европейската комисия да увеличи парите за фондовете за справяне с бежанската вълна. През 2017 г. средствата за имиграцията и сигурността трябва да се увеличат с 25% спрямо тази година. Така бюджетът за имиграцията ще възлиза на 5.8 млрд.евро.

Средствата трябва да бъдат насочени към укрепване на външните граници на ЕС, заселването на имигрантите и тяхната интеграция. Част от финансирането ще отиде за справяне с кризата във външните от ЕС фактори, отговорни за бежанската криза.

Планира се и увеличение с 9% на проектите за насърчаване на растежа и създаване на работни места. Така те ще достигнат 19 млрд. Евро. Средствата за развиващите се региони ще бъдат ограничени с 24%. Основната част от парите във фондовете за развитие отиват за страните в Източна Европа. Някои възприемат това решение като възмездие срещу страните от региона. Много от тях се противопоставят на идеята за въвеждане на квотен принцип за рапределяне на бежанци в ЕС. Европейският съвет вече се съгласи да намали бюджета на Съюза със 7% за следващата година. Решенията трябва да бъдат обявени по време на среща на Европейския парламент през ноември.

Белгия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 08:58  13.09.16
  Браво, набутайте Европа по-скоро в криза и омраза. Достатъчно сигнали и доказани случаи има къде отиват парите за бежанците. Отиват в джоба на милионери и милиардери чрез техните организации. Какво отчете Германия: че получилите постоянен статут бежанци си купуват туристически билети и се връщат в страната, от която уж бягат. Само че вече са безработни и са на помощи от по 600евро. Орязани са програмите за немските деца, за да може да дойдат повече бежанци, които после да ги насилват и да ги обират по парковете. САЩ, Русия и Сирия да си им плащат добавките, те воюват, не европейците. На това ако му се казва справедливост, не го разбирам.
 • Картър
  Отговор
  2 10:10  13.09.16
  Демек, спират помощите за България заради бежанците.

  Коментиран от #3

 • гост
  Отговор
  3 10:32  13.09.16

  До коментар #2 от "Картър":

  Точно така, или поне ще ги намалят. Като се има предвид, че тиквата и плевнята се скъсаха да се навеждат и да лижат "евроатлантическите ценности", докарвайки отношенията ни с Русия(и всичките загуби и пропуснати ползи от това)до най-ниската точка от мноооого години насам такова орязване за България е крайно несправедливо. Най-малкото трябваше да бъдем похвалени и финансово поощрени да поддържаме същия курс.......а то какво. Едва ли за някой е тайна, че у нас икономическото положение е много зле и държавата се крепи основно на парите от ЕС, ако бъдат спрени или драстично намалени какво правим тогава. Тиквата най-накрая почна да разбира, че ЕС и НАТО няма да са гарант за просперитета и спокойствието на България, и почна да завърта г.за, ама вече е късно. Засега единственото хубаво нещо дето ни се случва е, че все още не сме заляти от мощна бежанска вълна(и то е резултат от бедността и мизерията у нас, а не както се опитва да изкарва вожда - резултат от великите му политически и управленски усилия и умения)Сравнително малкото бежанци, които минават оттука просто искат да отидат до западна Европа за да се устроят на безплатни помощи в уредени държави. Та заради глада у нас никой не ще да остава, и това му е единственото хубаво и приемливо нещо че сме толкова зле. Но ако решат, че територията на България им трябва за някакви други цели никой не може да ги спре да ни наводнят с мигранти. И тогава кво ша прайм, а........и кой ша на спасява,щото ние сами няма да
 • Дарвин
  Отговор
  4 10:40  13.09.16
  Дори с цента на много милиарди другите неща да се случат едно не може - интеграцията. Това не може да се случи, защото става въпрос за приемници и паразити или едните или другите, средно положение няма! Природата си е природа и не е подвласна на никакви утопични вярвания и теории! Вода и олио не се сесват поне не и за дълго!
 • стоян георгиев
  Отговор
  5 12:04  13.09.16
  просяците сега почнаха да окат!!!помощитеееее!взеха ни помощите!пак прецакаха само българия заради тези бежанци еи!!! манталитет кво да правиш!

  Коментиран от #6

 • НОВ
  Отговор
  6 12:24  13.09.16

  До коментар #5 от "стоян георгиев":

  Бежанци, бедняци, м...ли - все една паплач са. Тези, които управляват Европа добре го знаят. Нека се бият за трохите, които им подхвърлят. Разделяй и владей!
 • граматик
  Отговор
  7 15:54  13.09.16
  Не се пише Окрепване и Овеличи, а Укрепване и Увеличи. Никой няма да приеме сериозно написан неграмотно текст.

Напиши коментар:


Публикувай