13 Септември, 2016 13:45 1 286 1

Щайнмайер защити Унгария

  • щайнмайер-
  • германия-
  • ес-
  • люксембург-
  • унгария-
  • защити

Европа се намира със сигурност в тежка фаза, заяви германският дипломат

Щайнмайер защити Унгария - 1
Снимка: БТА/ AP

Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер се дистанцира от искането на люксембургския си колега Жан Аселборн за изключване на Унгария от ЕС.

„Това не е моето лично поведение – да затварям вратите на една европейска страна-членка“, заяви Щайнмайер в Рига след среща с балтийския си колега.

Европа се намира със сигурност в тежка фаза. За Щайнмайер е разбираемо, че „някои в Европа са нетърпеливи - като гледат Унгария с оглед на продължаващите дебати, които са и които имаше между ЕК и унгарското правителство“.

По-рано Жан Аселборн поиска Унгария да бъде изключена от европейската общност. Той заяви, че страна, която вдига стени срещу бежанците, не трябва да продължава да бъде част от Европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тодоров

    0 0 Отговор
    Абе дайте да им пуснем на тия от ЛЮКСЕМБУРГ малко емигранти. Един стадион хора, ще си направят не една, а 5 огради и то с много малко пари. Но може би мигрантите не могат да ги открият на картата, затова няма наплив към тях.
Новини по държави: