976 0

Дамаск обяви, че е свалил израелски военен самолет и дрон

Еврейската държава категорично отрича

Дамаск обяви, че е свалил израелски военен самолет и дрон
Снимка: БТА/XINHUA
Стефанаки Йоанис

Командването на сирийската армия обяви, че артилерията е свалила израелски военен самолет и дрон над южните части на страната, предаде Ройтерс. Машината атакувала позиции на силите на Дамаск малко след полунощ, но била поразена. По-късно същата съдба сполетяла и израелски разузнавателен дрон, обяви сирийската армия в комюнике, разпространено от държавната информационна агенция САНА.

Военен говорител от Йерусалим категорично отрече сирийските твърдения, предаде Франс прес. Израелската армия обаче обяви по-рано, че е бомбардирала сирийски военни позиции. Атаките са предизвикани от снаряд, изстрелян от територията на Сирия. Бомбата падна вчера на контролираната от Израел част от Голанските възвишения. Нейна цел са били сирийски батареи в района. При инцидента няма пострадали хора.

Подобни ситуации не са рядкост и Израел държи сирийското правителство отговорно за всеки от тях. Еврейската държава запази неутралитет във войната в съседна Сирия. Израел обаче не се колебае и нанася ответни удари всеки път, когато се стреля по негова територия.
 

Сирия

Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай