Last news in Fakti

13 Септември, 2016 18:20 1 807 4

Франция даде на Румъния надежда за Шенген

  • франсоа оланд-
  • румъния-
  • шенген-
  • франция-
  • президент-
  • надежда

Франсоа Оланд се срещна с румънския си колега Клаус Йоханис

Франция даде на Румъния надежда за Шенген - 1
Снимка: БТА/ AP

Френският президент Франсоа Оланд заяви, че проверките за сигурността на румънските летища могат да помогнат на Шенген, с което даде надежда на страната за членство, съобщи „Асошиейтед прес“.

Румъния се опитва от години да влезе в пространството за свободно движение, но до момента опитите й удрян на камък – най-вече заради опасения в Брюксел за корупция.

Франсоа Оланд, който се срещна с румънския си колега Клаус Йоханис, заяви, че Румъния е въвела система за проверка на пътниците, излитащи от румънските летища.

„Това е важна структура за нашата сигурност. За нас е от ключово значение борбата срещу тероризма. Поради това трябва да има дискусии в Брюксел по какъв начин румънските летища могат да допринесат на Шенгенското пространство“, заяви Франсоа Оланд.

Клаус Йоханис, от своя страна, каза, че страната му „де факто се държи като член на Шенген“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Камерън

    0 0 Отговор
    Само да не стане "спечелил билет за Титаник" !
  • 2 onq s konq

    0 1 Отговор
    Румъния традиционно е симпатична на Франция и е нормално да й се даде надежда относно Шенген точно от там.Ние обаче изобщо не искаме надежда,а разчитаме и то ОСНОВАТЕЛНО любимата ни Германия да ни вкара там ПРЕДИ Румъния!
  • 3 onq s konq

    0 1 Отговор
    P.S....Ако пък ако не ни хареса в Шенген-ей го дей любимата Русия-на една ръка разстояние-ще я помолим както си знаем да ни изкара от там и гаранция че ще го направи "непоколебимо и със замах"!

    Коментиран от #4

  • 4 ****

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Да се обзаложим, че Германия и Русия са във възторг от твоите идеи! И да се обзаложим, че ще видим Шенген преди Румъния през крив макарон.
Новини по държави: