1 496 4

Франция даде на Румъния надежда за Шенген

Франсоа Оланд се срещна с румънския си колега Клаус Йоханис

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Френският президент Франсоа Оланд заяви, че проверките за сигурността на румънските летища могат да помогнат на Шенген, с което даде надежда на страната за членство, съобщи „Асошиейтед прес“.

Румъния се опитва от години да влезе в пространството за свободно движение, но до момента опитите й удрян на камък – най-вече заради опасения в Брюксел за корупция.

Франсоа Оланд, който се срещна с румънския си колега Клаус Йоханис, заяви, че Румъния е въвела система за проверка на пътниците, излитащи от румънските летища.

„Това е важна структура за нашата сигурност. За нас е от ключово значение борбата срещу тероризма. Поради това трябва да има дискусии в Брюксел по какъв начин румънските летища могат да допринесат на Шенгенското пространство“, заяви Франсоа Оланд.

Клаус Йоханис, от своя страна, каза, че страната му „де факто се държи като член на Шенген“.

Румъния


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Камерън
  Отговор
  1 18:26  13.09.16
  Само да не стане "спечелил билет за Титаник" !
 • onq s konq
  Отговор
  2 20:13  13.09.16
  Румъния традиционно е симпатична на Франция и е нормално да й се даде надежда относно Шенген точно от там.Ние обаче изобщо не искаме надежда,а разчитаме и то ОСНОВАТЕЛНО любимата ни Германия да ни вкара там ПРЕДИ Румъния!
 • onq s konq
  Отговор
  3 20:22  13.09.16
  P.S....Ако пък ако не ни хареса в Шенген-ей го дей любимата Русия-на една ръка разстояние-ще я помолим както си знаем да ни изкара от там и гаранция че ще го направи "непоколебимо и със замах"!

  Коментиран от #4

 • ****
  Отговор
  4 20:27  13.09.16

  До коментар #3 от "onq s konq":

  Да се обзаложим, че Германия и Русия са във възторг от твоите идеи! И да се обзаложим, че ще видим Шенген преди Румъния през крив макарон.

Напиши коментар:


Публикувай