2 238 2

„Шарли Ебдо“: Италианците са лицемерни

Списанието си навлече гнева на мнозина заради карикатура, озаглавена „Земетресение в италиански стил“

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

От френското сатирично списание „Шарли Ебдо“ обявиха, че не се страхуват от правни действия срещу тях от страна на италианските власти.

Списанието си навлече гнева на мнозина заради карикатура, озаглавена „Земетресение в италиански стил“. Тя бе публикувана дни след смъртоносния трус в централната част на Италия. На нея жертви на земетресението лежат под пластове лазаня.

„Много изявления бяха направени, но не ни е страх. Имаме много карикатури като тази. Възмущението за тази е лицемерно“, заяви директорът на „Шарли Ебдо“ Лоран Сурисо в интервю за радио France Inter.

„Имахме подобни карикатури за терористичните атаки в Брюксел, както и за земетресението в Хаити. Тогава италианците не протестираха“, заяви художникът, рисуващ под псевдонима „Рис“. Той добави, че „смъртта е табу, но понякога е необходимо да се прегрешава“.

След земетресението кметът на Аматриче (най-засегнатият град от труса) Серджио Пироци остро разкритикува карикатурата и заяви, че иронията е добре дошла, но не и когато става въпрос за загинали хора.

Близо 300 души загинаха в централната част на Италия след земетресението с магнитуд 6.2 по скалата на Рихтер.

Франция


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Hans
  Отговор
  1 20:25  13.09.16
  шарли са чифути и са по лицемерни:)
 • ada
  Отговор
  2 08:10  14.09.16
  posle da ne mrankat kato gi raztrelvat frenski b....ci

Напиши коментар:


Публикувай