2 079 5

Кардинал плаши Европа с ”ислямско завладяване”

Кристоф Щьонборн е кандидат за следващ папа

Известен австрийски духовник плаши Стария континент с „ислямско завладяване”.  В реч по случай годишнина от битката за Виена кардинал Кристоф Щьонборн каза: „Ще има ли ислямско завладяване на Европа? Много мюсюлмани го желаят и повтарят: „Европа е към края си“.   

Кардиналът отправя молитви към Бог да се смили над Стария континент и неговите жители. Щьонборн предупреждава, че опасността "вече ясно личи не само икономически, но най-вече в човешките и религиозните въпроси“. 

Кардинал Кристоф Щьонборн е един от най-авторитетните представители на църквата в Австрия. Според Ватикана той е сред водещите претенденти за папския престол.

Бежанците са основна тема в австрийското общество. На 24 септември във Виена ще се състои заплануваната от канцлера Кристиан Керн среща на върха по въпросите на мигрантите. Събитието предвижда участие на германския канцлер  Ангела Меркел и правителствените ръководители на Словения, Хърватия, Сърбия, Албания, Унгария, България, Гърция, Румъния и Македония. 

Основната тема на разговорите ще бъде репатрирането на бежанци в трети държави. Ще се разглежда и въпросът за създаване на единна европейска мигрантска система. Ще бъдат обсъждани и концепции за опазване на Шенгенската граница и на границата на ЕС.

Австрия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • goni
  Отговор
  1 11:01  14.09.16
  Не е лошо да се има доверие на кардинала! Той е от хората, които не са забравили историята! Интересен е и поводът по който е направил изказването! Кой знае защо то не е широко отразено в медиите!:)
 • СТОП
  Отговор
  2 11:28  14.09.16
  Защо да плаши!? Той казва самата истина, която вече започва да става факт! Австрийците и те като нас са го "яли" макар и в по - малка степен и кардинала им го напомня по случай 333 г. от тогава. Меркел и нейния паж Юнкер не са го яли и сега много искат да го опитат и правят всичко възможно да го сторят, а сметката дават на цяла Европа!
 • гост
  Отговор
  3 13:10  14.09.16
  Тои не плаши, а казва какво очаква Европа до броени години. Европа е изградена на християнски основи, ама сякаш това е забравено вече и кръстоносните походи не са се случили, а ватикана е просто туристически обект. Според мюсюлманите ние, християните заслужаваме кинжал, жените ни са само за плътски развратни нагони, инак са измет. Ние сме неверници и точка, ние трябва да слугуваме и да разбираме мюсюлманите, но те нямат никакви задължения, а само права. Досущ като циганите, само където циганите не са мобилизирани на база на вероизповедание.
 • ХХМ
  Отговор
  4 14:15  14.09.16
  Абе хора вие давате ли си сметка защо се случва всичко това и кой стои зад него. Америка няма за цел да има силна ЕВРОПА и стабилна европейска парична единица. Точно Америка е създателя на така наречената ислямска държава и тези хора нямат нищо общо с истинския ислям. Изповядващите исляма в истинския смисъл нямат нищо против християнството и обратно, казвам го защото съм запознат и с двете религии.

  Коментиран от #5

 • гост
  Отговор
  5 21:57  14.09.16

  До коментар #4 от "ХХМ":

  Явно не си запознат достатъчно!!!!В коя религия се учи да убиваш християни /гяури/ !!! В Япония ислямът е забранен !!! ЗАЩО /??/

Напиши коментар:


Публикувай