Last news in Fakti

14 Септември, 2016 13:08 1 722 6

Холандски депутат съжалява, че метежниците не са успели

  • герт вилдерс-
  • преврат-
  • турция-
  • метежници-
  • ердоган

Истинският преврат бе започнат от турските власти, заяви Ердоган

Холандски депутат съжалява, че метежниците не са успели - 1
Снимка: БТА/ AP

Холандският депутат Герт Вилдерс изрази съжаление, че опитът за военен преврат в Турция е бил неуспешен, съобщи „Дейли Сабах“.

Лидерът на „Партията на свободата“ заяви в местния парламент, че всеки военен режим ще по-добър от управлението на Реджеп Ердоган.

Герт Вилдерс добави, че истинският преврат е бил подет от турските власти и продължава с пълна сила.

Депутати от холандския парламент остро осъдиха изказването на лидера на националистическото движение, подчертавайки, че при опита за преврат е била погазена демокрацията.

Факти.бг припомня, че опитът за пуч бе потушен в ранните часове на 16 юли. Редица европейски лидери осъдиха действията на метежниците, но по-късно фокусът им бе насочен към турските власти, които започнаха масови чистки на всички нива в държава.

Анкара бе обвинена, че погазва човешките права в опита си да залови извършителите на военния преврат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Картър

    0 1 Отговор
    Може би не знаете, но лично Путин е спасил Ердуган от пуча. Руски ракетен крайцер Адмирал Кузнецов е прихванал със С400 двата ф16, които са летели след президентския самолет да го свалят и толкова!
  • 2 Куртър

    0 1 Отговор
    Картър, "Адмирал Кузнецов" не е ракетен крайцер,а самолетоносач и не носи на борда си С400.
    Дребен дезинформатор.

    Коментиран от #3

  • 3 Клинтън

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Куртър":

    Когато пишеш нещо по-добре го провери, защото в случая ти говориш глупости!

    Коментиран от #4

  • 4 Де юре

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Клинтън":

    Самолетоносач е!
  • 5 Гост

    0 0 Отговор
    Адмирал Кузнецов е самолетоносач и като такъв разполага и с цялата гама ракети и ПВО ,с какво иначе ще се отбранява,но не знам и не съм чул да е изстрелвал ракети по турски самолети,по скоро не ми се вярва.Самолетоносача върви заедно с цяла ескадра стражеви и ракетни крайцери,поне 2 подводници,прекалено е скъп да бъде оставян сам.Такава ескадра до турските брегове ,би предизвикала силен международен отзвук.

    Коментиран от #6

  • 6 девствения поетес

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Ха, то да беше само това! Адмирал Кузнецов е ЕДИНСТВЕНИЯТ самолетоносач на Русия! Ще го охраняват и с ясновидци против уроки ако трябва, защото пари за втори самолетоносач няма да намерят!
Новини по държави: