14 Септември, 2016 14:40 1 444 1

Сърбия се огражда със стени

  • сърбия-
  • бежанци-
  • стени

Подготвя се строеж на прегради по границите с България и Македония

Министър от сръбското правителство обяви, че Сърбия има нужда от повече бариери по границите си, съобщи „Вашингтон Пост“.

Целта е да се ограничи броят на имигрантите, минаващи през територията на страната. Според министър на труда Александър Вулин, страната трябва да избегне „пренаселване“ от блокирани имигранти. Това са имигранти, които не могат да продължат пътя си към Западна Европа.

Според него става въпрос най-вече за икономически имигранти. Те са избягали от родните си места, за да потърсят по-добър начин на живот в ЕС. Повечето от тях обаче са с малки шансове за получаване на убежище.

„Може би е време да предприемем по-драстични мерки за ограничаване на потока от имигранти. Най-малкото допълнителни бариери и стени, които възпрепятстват техния път насам, ще са някакво решение на проблема“, заяви Вулин.

Към момента на сръбска територия има около 5000 имигранти.

В същото време Die Frankfurter Allgemeine Zeitung съобщава, че Белград е решил да издигне допълнителни стени по границите си с България и Македония. До този момент границите с двете страни се защитаваха от съвместните патрули.

Сърбия бе една от основните транзитни страни по т.нар. Балкански път. През нея минаваше маршрута на имигрантите към Западна Европа. В момента страната кандидатства за членство в ЕС. Не е ясно дали това ще се отрази на кандидатурата й. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бой йебанье и српска музика

    0 0 Отговор
    Ще се огражда ами, те братята сърби да не са като нас. Те ще почнат и да гърмят по мигрантите, хич не се и съмнявам, и примера им може да бъде последван масово и от някои други дето не са си завряли празните кратуни толкоз надълбоко в калните задници.
Новини по държави: