Last news in Fakti

14 Септември, 2016 17:09 3 485 9

Турция с шамар по САЩ

  • турция-
  • посланик-
  • сащ

Недоволство от изявление на американския посланик в Анкара

Турция с шамар по САЩ - 1
Снимка: БТА/AP

„Посланика на САЩ в Турция не е управител.' Това бе заявено от турският външен министър Мевлют Чавушоглу, цитиран от „Хюриет“.

“Някои изказвания, идващи от наши партньори ни натъжават във време, когато се борим с тероризма. Не може избрани представители да са недосегаеми, ако съдействат на терористи“, заяви Чавушгоглу,

Той визира изявление на американското посолство, което критикува смяната на 24 кмета в Югоизточна Турция, призовавайки за предсрочни местни избори.

„Нямам как да приемем методи на подобна намеса. Ние имаме притеснения за проблемите в много държави, като въздигащия се расизъм в САЩ например. Полицията там уби безброй хора, но аз не съм карал моя посланик да прави изявления. Ние сме учтиви и просто разговаряме с нашите американски колеги.

Никой от вас не е шеф на Турция. Ако искате да имате силни отношения с Турция, трябва да я считате за равноправен партньор. Посланиците трябва да се съобразяват с Виенската конвенция и да работят спрямо правилата й“, заяви Чавушоглу. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    0 0 Отговор
    Русия и Турция заедно да изгонят тия кравари от Европа.

    Коментиран от #3

  • 2 незнайко

    0 0 Отговор
    Изглежда, че Турция ще е държавата, която ще се противопостави на САЩ, заради намесата им във вътрешните работи на страната. В това отношение съм съгласен с министър Мевлют Чавушоглу.
  • 3 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "666":

    Турците не могат и не искат да го направят това, по-скоро ще играят ролята на някакъв балансьор(например както ДПС в България)и ще дърпат чергата насам-натам за да могат да прокарват собствените си интереси и да печелят от позицията си. Напоследък играят заедно с Русия, но това ще е дотогава и до такава степен, доколкото им отърва, ако в определен момент им станат неизгодни или неудобни "руските партньори" ще врътнат гъза и пак ще се пишат големи натовци и прозападни приятели. Изобщо турците са много коварен, подъл и непостоянен народ и с тях трябва много да се внимава.
  • 4 1234

    0 0 Отговор
    Хубаво е ,че се засягате от изказванията на американския посланик,но дали вашите посланици не правят същото в България?Я си спомнете какво се случваше в България,как вашия посланик се месеше във вътрешните работи на България??Като не ви изнася да се бъркат във вашите работи ,не се бъркайте и вие в работите на други държави.
  • 5 Хасан

    0 0 Отговор
    Браво на Турция.. Това се казва велик народ.. Гонят си собствените интереси а не интересите на Русия,САЩ или Европа..500 години имаше мир и просперитет там където управляваха..

    Коментиран от #7, #8

  • 6 наблюдател

    0 0 Отговор
    Тъпите фесове от много балансиране накрая ще си навлекат кюрдска държава.Но това ще им е за урок да видят какво е,когато великите сили не ги закрилят за сметка на други народи.
    Ако не ги бяха пазили и финансирали до сега щяха да са една държавичка в Анадол отглеждаща зарзават и яздеща магаренца.
  • 7 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    за кого е имало бе хасане мир и просперитет тези 500 години?през тези 500 години османската империя водеше воини с всичките си съседи,извършваше геноцид над всичките и владяни народи и ако идеш от либия до босна няма да намериш нищо читаво дето да е било построено от нея за тези 500 години.
    сега целия този цирк ердоган го разиграва да лъже турците колко е велик,но без лошата америка няма да изкара и две години.първо ще се спихне икономиката после ще го налазят от гърция през израел,грузия,сирия,русия и ирак,армения все турски фенове.много лошо си е повел играта ердоганчо и дано турците се усетят .иначе е добре да отстояваш интереса си ,но не с цената на плоски лъжи и излизане от стандарта на съюзниците ти,те са ти такива само докато спазваш именно този стандарт ,после почват шутчетата ,а турците са ги усещали и едва ли им са били приятни!
  • 8 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Най-вече мир и особенно просперитет. Твойта рода рязана, къв го дириш тука? Я марш в проспериращата турция!
  • 9 ХК 416

    0 0 Отговор
    Турция е велика държава !!! Великите държави могат да си го позволят !!! Турците са достоен за уважение народ с имперско минало !!! Управлявали са народи на 3 континента 500 години !!! САМО РУСИЯ И ТУРЦИЯ МОГАТ ДА ИЗГОНЯТ САЩ ОТ БЛИЗКИЯ ИЗТОК !!!
Новини по държави: