1 627 1

Кървави реки заляха улиците на Дака (видео)

Кръвта от жертвените животни се смеси с дъждовната вода

Снимки АП/БТА и Туитър
Снимки АП/БТА и Туитър
Милена Трачева

Кръвта от закланите жертвени животни, част от мюсюлманския празник Курбан байрам, се смеси с проливните дъждове, които се изсипаха над града.

Лошата отводнителна система, е причина за честите наводнения в града, които са се превърнали в част от живота на жителите. Този проблем обаче, рядко е бил така ярко изразен, както тази седмица, когато хиляди овце, кози и крави са били заклани.Според много хора местната власт не е успяла да накара отводнителните системи да функционират правилно и не е обърнала внимание на проблема преди празника Курбан байрам, съобщи Dhaka Tribune.

Макар да е имало определени места за колене на животните, което да спомогне за по-лесното почистване, много хора са предпочели да направят това в своите гаражи, пред домовете си или на улицата, според новинарския сайт Prothom Alo.

Хората се оправдаваха, че дъждът е бил основната причина, поради която са решили да не използват определените места за жертвоприношение.

Това доведе до кошмарен кървав потоп в столицата на Бангладеш, след като кръвта се смеси с дъждовната вода и заля улиците на Дака.

Властите в града са успели да източат повечето вода в четвъртък сутрин, но на места яркочервената вода все още трепти над асфалта, а там, от където се е оттекла, е оставила след себе си червеникав нюанс по земята.

Бангладеш


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Мехмед
    Отговор
    1 00:31  16.09.16
    Нормано, в Бангладеш умерените мюсюлмани ги атакуват, щото вече нямат християни и други религии.

Напиши коментар:


Публикувай