871 4

Цунами от имигранти заплашва Италия

235 000 души очакват да отпътуват от Либия

Цунами от имигранти заплашва Италия
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

235 000 имигранти по бреговете на Либия са готови да поемат към Италия, съобщи „Ал Арабия“.

Това бе заявено от пратеника на ООН в региона Мартин Колбар. Според вътрешното министерство на Италия 128 400 имигранти са пристигнали в страната през Средиземно море от началото на годината. Това е скок с 5% в сравнение с техния брой през 2015 г.

„Ние имаме списъци с 235 000 имигранти, които чакат подходящия момент, за да тръгнат към Италия. И те ще го направят“, заяви Колбар пред „Ла Стампа“.

„Укрепването на сигурността е най-големия проблем, пред който сме изправени към момента. Ако имаме силна и единна армия, тогава опасността от тероризма и трафика на хора ще се ограничи“, заяви Колбар.

ООН подкрепя правителството на националното единство в Триполи. Борбата за петролните ресурси в страната поднови опасенията за гражданска война в Либия. Тя е в хаос след революцията през 2011 г.

Италия

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 15:15  15.09.16
  Ето какво направиха американците и техните "приятели" и в Либия, махнаха Кадафи дето единствен можеше да ги държи под контрол тия маймуни, и сега какво. Тия италианци пък стига са били толкова стриктни в спасяването на хора в морето, ми да ги оставят да се давят, който успее да стигне до брега добре, който не успее........такъв му бил късмета. Тръгнали са на собствен риск, и никой не ги е канил в Европа.
 • НТсо
  Отговор
  2 15:51  15.09.16
  Някой да вземе да подскаже на италианската брегова охрана, че спасителните пояси на лодките им са за ползване само от екипажа, а картечниците не са само за украса...
 • наблюдател
  Отговор
  3 20:50  15.09.16
  Тъпите спагетаджии ги спасяват в либийски води и не ги връщат на либийския бряг а ги мъкнат в италия и после реват че били много.Ами много ще са всеки маймун като чуе че ще има безплатно возене до Европа ще тръгне.
 • Вирус
  Отговор
  4 22:23  15.09.16
  "Ако имаме силна и единна армия....." Срещу кои ще е тази армия ? Срещу НАТО ? Защото именно флотът на НАТО е най- мощния трафикант на нелегални араби и африканци през Средиземно море към Европа ....

Напиши коментар:


Публикувай