Last news in Fakti

16 Септември, 2016 07:01 977 1

Кризата тласка гърците към дрогата

  • дрога-
  • гърция-
  • наркотици
Кризата тласка гърците към дрогата - 1

Икономическата криза е довела до увеличаване на консумация на психотропни субстанции от жителите на Атина. Това показва голямо ново изследване от гръцки и чуждестранни учени, проведено сред градските отпадъчни води в Атина, съобщават гръцки медии.

Учените сравнили анализите от пробите с подобни изследвания от предходни години и са намерели голямо увеличение на психиатрични медикаменти, наркотици и други незаконни вещества.

Основният извод на учените е, че здравето на населението, особено психическо, се е влошило по време на кризата.

Между 2010 - 2014 се е увеличил с 19 пъти следите от бензодиазепините и седативните вещества и от 11 пъти за антидепресанти. Освен това, са открити следи от лекарствата, като метадон, екстази и метамфетамин.

Това, според учените, отразява увеличение на случаите на психични разстройства сред столичани заради хронична криза и увеличаване на безработицата.

В същото време е намаляла употребата на антибиотици. Това показва, че гърците предпочитат природните лекове за лечение на простудни и вирусни инфекции за сметка на нестероидни противовъзпалителни средства.

Проби от отпадъчните води се събират от пречиствателната станция между 2010 г. и 2014 г., почти по едно и също време. Учените изследвали наличието на 148 легални и нелегални наркотици и други вещества.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    0 0 Отговор
    Само дето не става въпрос за гърците в Атина, а за всяквите навлеци, дето от години са окопирали центъра на Атина!
Новини по държави: