16 Септември, 2016 10:30 2 010 8

Разминавания в докладите за сваления "Боинг" над Украйна

  • mh17-
  • боинг-
  • донбас-
  • украйна

Според AntiBellingcat става дума за шокиращи фалшификати

Разминавания в докладите за сваления "Боинг" над Украйна - 1
Снимка: БТА

Група ентусиасти под името AntiBellingcat представи своя доклад за катастрофата на малайзийския „Боинг -777“ в Украйна. Изводите в него определено се различават от гледната точка на западните експерти. Според AntiBellingcat всички доказателства в официалните доклади са фалшификат.

Ентусиастите успешно опровергават версиите за падането на лайнера, които лансират Вашингтон, Брюксел и Киев. Някои експерти твърдят, че Боингът е свален от новата руска ракета „Бук М1-2“, която не е на въоръжение в украинската армия. Според AntiBellingcat обаче тези оръжия имат много слаба ефективност. И колкото е по-далеч целта, вероятността за попадение спада.

Заподозряната за атаката ракета е транспортирана да мястото на стрелбата с бял влекач. На 17 юли 2014 г. въпросната машина вече е в района на Макеевка, далеч от локацията й по време на катастрофата. Само че видеото, което се появи в интернет след инцидента, е направено на 15 юли същата година. На него колоната бронирани автомобили може да се проследи много ясно. На кадрите от 15 юли се вижда, че асфалтът, по който се движат машините е в отлично състояние. След тяхното преминаване обаче се появяват солидни вдлъбнатини от тежките влекачи. Как тези неравности изчезват само 2 дни по-късно, въпросът изглежда без логичен отговор.

Фалшификат се оказва и инверсионната следа от ракетата „Бук“, която по-рано беше заснета от фотографи. Вече е ясно, че те са направени по друго време. Фалшификаторите са издадени от времето. Ясното небе над Донбас ярко контрастира с гъстата облачност в района на катастрофата.

От AntiBellingcat доказват още, че установената, според данните на спътниковата система СБИРС, точка на изстрелване на ракетата е абсолютно невъзможна. Причината е, че е времето за задвижване на двигателя на ракетната система е по-кратко от необходимите 20 секунди, за да бъде определено с точност от 3-4 км на мястото на атаката. Това определено надвишава възможностите на космическите системи на САЩ.

Оказва се, че нито една от техническите характеристики на процеса на откриване на ракети не е спазена. Това означава, че докладите не представлява нямат реална стойност и не са надеждни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    0 1 Отговор
    "Ентусиасти" добре ентусиазирани от рублите на Путлер. Довчера твърдят че Бук-а е топ оръжие а днес когато не ни отърва се оказва че не е... Мирише отново на путиноиди...
  • 2 стратокастър

    0 1 Отговор
    Ентусиасти срещу експерти? Щеше да е много смешна работа ако ако не бяга загинали талкова много хора !
  • 3 Самогонче

    0 1 Отговор
    Залогът е голям. Залогът е бащицата на нацията на отърве военния трибунал. Залогът е балшая страна да остане цяла. Всички средства на войната и дезинформацията са позволени защото има висша цел и пабеда будет за нами.
  • 4 МИЖ

    1 0 Отговор
    Цивилните жертви са нищо като се сравнят с тези от Хирошима и Нагасаки. НИщо няма да се случи във връзка с катастрофата. Понеже цялата афера смърди отвсякъде.
    А вие наивници сте далеч от реалността.
  • 5 DADA

    0 1 Отговор
    Мария, нито един авторитетен руски източник не е предал тази "новина".
    Интересно ми е, защо не препечатвате материали от "Строго секретно" и вестник "Анти", които са иднетични като качество на журналистиката с AntiBellingcat...

    Или все пак RT ви плащат за публикации, както и DW (другата крайност)
  • 6 Де юре

    1 0 Отговор
    От краварските постове по-долу оставям с впечатление, че не е ударен самолет, а е изстреляна ракета по Белия дом. Рев, вой, ропот, е така ще да е, каквото ни подскаже Козяк.
  • 7 Morgoth

    1 0 Отговор
    За съжаление в този случай няма значение кой наистина е свалил този самолет и дали това е нещастен случай или е направено нарочно. Той е прекрасен повод да се обвини противника и кой ще успее е единствено въпрос на това кой ще вкара повече пари в медийна пропаганда.
  • 8 гост

    0 0 Отговор
    Още в началото беше ясно, че самолета е свален умишлено, и то от групичката Вашингтон-Киев. Веднага след инцидента почнаха да обвиняват Русия и донбаските сепаратисти без дори да е направена каквато и да била експертиза и разследване, което е абсолютно ясен признак за вината им, и огромното им желание да я припишат на друг. Това е един от коронните номера на САЩ и един от последните такива беше използването на химическо оръжие от "умерената опозиция" в Сирия, което моментално се опитаха да припишат на Асад, за да имат поне някакво що годе приемливо оправдание за да го нападнат. Тогава само намесата на Русия и последвалото разследване категорично доказаха, че армията на Асад не е използвала химическото оръжие, а бунтовниците. Нещо като случая с чистачката, дето без да иска счупила всички допингпроби на американските спортисти преди да бъдат подложени отново на анализ, както искаха руснаците.........безкрайно евтино и елементарно обяснение, както всичките им работи на САЩ, нагло и безпардонно, направо се изплюват в лицето на целия свят и не им пука въобще. Затуй Путя да натиска правилното копче и да им види сметката на тия.
Новини по държави: