Last news in Fakti

16 Септември, 2016 17:03 1 090 2

Нова Европа за хората, планетата и просперитет за всички

  • нова европа-
  • декларация-
  • ес-
  • европа-
  • неправителствени организации-
  • лидери

177 неправителствени организации се подписаха под обща декларация за Европа

Нова Европа за хората, планетата и просперитет за всички - 1
Снимка Архив АП/БТА

В навечерието на срещата на върха в Братислава, където лидерите на ЕС днес обсъждат бъдещето на Съюза и разискват въпроси като кризата с бежанците, Brexit и конфликтите, 177 европейски организации излязоха с обща декларация, в която настояват за нова Европа за хората, планетата и просперитет за всички.

В своята декларация неправителствените организации посочват, че Европа е на кръстопът, а бъдещето на европейското сътрудничество и ползите, които то носи, са изложени на риск.

Според тях става дума за бъдещето на европейското общество и как останалата част от света ще гледа на него.

„Настоящата криза подчерта спешната необходимост да се обърне внимание на основните въпроси: как да се гарантира, че европейският проект се връща към своето обещание за мир, демокрация и солидарност? Как Европа може да работи за своите хора?“, се казва в декларацията.

Твърде много хора в цяла Европа започнаха да недоволстват и да изказват разочарованието си от Европейския съюз. Все повече европейци се чувстват дистанцирани от неговите институции и политики. Въпреки това има ангажирани политици, синдикати, обществени групи и неправителствени организации от цяла Европа, които са готови да предприемат действия и да работят за една по-добра Европа.

В декларацията са описани основните точки, на които европейските лидери трябва да обърнат внимание и за които да положат усилия, за да върнат ЕС обратно в релси.

„Заедно, ние можем да оформим една Европа, която е всеобхватна, отворена, справедлива, устойчива, и работи за хората от всички възрасти, социална принадлежност и нации“, пише още в декларацията.

Ето и цялата декларация и подписалите се организации.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    0 0 Отговор
    Каква нова Европа с тия старчета мошеници,дето гледат от къде какво да докопат за себе си.Не се ли сложат хора които виждат по далече от очилата на носа си Европа ще загине.Какво бъдеще чакате от едни пенсионери,защо не изберете млади хора с виждане в бъдещето,с амбиции за по смели проекти с хъс за създаване на нещо ново.Какво разбират тия дядовци от модерни технологии?Те докато се обърнат само да погледнат към депутатите минават пет минути,а камо ли да бъдат в крак с времето.В главите им само идеи без бъдеще или идеи от миналото.На Европа не и трябват бавно мислещи и не решителни управляващи,на Европа и трябват бързо мислещи и действащи адекватно управляващи.Тия сегашните докато се натуткат решенията им вече не са актуални.Много бавно вземат решения ,гледат по вече да оправят собствените си интереси и по малко за благото на европейците и тяхната СИГУРНОСТ,напълниха без отговорно континента с икономически бежанци и хора с други културни ценности,което обезличава лицето на стария континент,с пошлост и простотия носена от не грамотността на лрииждащите мигранти,които попадат в един свят в който и да искат не могат да се интегрират ,а те и не искат ,те ползват само облагите му.
  • 2 mediator37

    0 0 Отговор
    Мили хорица, наивници! Понеже са народа щели да задават наклон на политиката.
    Политиката в Европа се прави от масонски ложи, тайни трилатерални комисии и клуб Билдерберг (чийто член е Меркел). Ние избирателите да го д...ме.
Новини по държави: